Blötsnö!

Blött och klabb, snöade igår och det var på gränsen till regn så blött och kladdigt!

Jag började med att plocka ner adventsstjärnorna och staken. Känns som att det är tid att blicka framåt mot 2023 och våren! Sen tog jag Grå i töm, red Chokladen som fick trampa upp spåret bredvid banan. Sist red jag Movie.

Började med henne på den lite längre slingan. När mina ridspår är färdiga så är spåren hårda och snön bredvid är mjuk, djup och får stopp på en brusande häst, men där är vi inte än och i början krävs det att hästen verkligen går i spåret. Sen gör det sig naturligt. När vi hade ridit ett varv så blev det oroligt på gården och Forzett, Movies kompis, skrek och sprang i hagen vilket hon inte brukar, även Lemonaden och Bob hade ett spel i sin hage. Movie blev förstås nyfiken och ofokuserad så hon började trampa runt. Till slut insåg jag att vi trampade sönder mer än vi trampade upp. Red upp på banan och travade ett par varv för att hitta fokus och sen red vi på spåret som Chokladen trampat upp, det gick bättre och vi kunde hålla vägen bättre, även i trav. När vi red där förstod jag vad som hade satt fart på hela gården tidigare. Nisse körde förbi på vägen med häst och släde, och även bjällra! 

När jag var klar i stallet så tömkörde jag islänningen hos Nisse, har fått låna ett annat bett av hans ägare som jag ville testa. Kändes som det fungerade väldigt bra så ska bli intressant att testa att rida nu! 

Sen middag och så åkte vi och hämtade min bil på verkstaden. Så glad att jag hade min egen bil när jag åkte på lektioner sen för det var riktigt lurigt väglag. Sådär läskigt så det ena stunden var blött och nästa fruset och halt. Körde typ 60 hela vägen hem sen! 

Nu återigen ny dag. Hoppas på lite minusgrader för töandet och klabbsnö känns bara jobbigt och onödigt! 

Blöt Grå i snön igår! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0