Hovslagardag!

Mellan födelsedag och luciadagen klämde vi in hovslagardag! Så skönt att det inte varken var jättekallt eller toksnöade!

Jag körde först Juliette och Clarinett till Nisses stall, där plockade jag upp hans praktikant och så hämtade vi Lemonaden. Gick bra att sko alla även om Lemonadens tålamod är väldigt kort och hon tycker att hon borde vara färdigskodd på en kvart typ. 

Körde hem hästarna med hjälp av praktikanten, skönt att vara två även om hästarna är lättlastade. Sen middag och så gjorde jag ett kvällsrycket i stallet. Då red jag först Lillebror, han fick jobba med att hitta en takt i traven, alltså ett läge mellan full fart och sakta av! Även om det är bra att han hittar bjudningen framåt så behöver han hitta ett tempo där han har lite mer balans. Fortsatte också med skänkelvikningarna i skritt, och han fick även testa lite i trav och det gick väldigt bra, speciellt med tanke på att jag inte kunde styra i trav för en vecka sedan.

Sen red jag Chokladen, hon kändes jättefin och jag har bestämt nu att hon ska få vila fram till jul. Dels hinner jag inte alla hästar veckan innan jul när det är mycket jobb på Ica, och hon har utvecklats mycket sista månaderna så lite vila är nog inte fel. Dessutom har hon två gånger nu gått i väg när jag kommit med grimman, det gör hon väldigt sällan så jag ser det som ett tecken på att hon behöver ett brejk. 

Nu ny dag, kyla på väg in så ska försöka få så mycket som möjligt gjort i dag!

Clarinett skos, hennes tålamod är inte heller det bästa

Lillebror efter ridning! 

Och Chokladen i mörkret! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0