Anna-dagen!

Skönt med en dag med vettig temperatur och inte så mycket snöfall.

Började dagen med att rida Lemonaden, även om det är mer än en vecka sedan jag red henne sist var hon inte så spänd och vi kunde trava på som vanligt. Hon har gått i töm men brukar ju ändå kunna spänna till när jag ska rida.

Hann precis släppa ut Lemonaden så kom Zayats ägare för att hämta hem henne. Det är dags för vila men hon är ju också till salu så jag hoppas att rätt människa ska dyka upp för henne. Hon har varit här länge och Forzett var lite upprörd när hon åkte. Forzett brukar inte bry sig när Zayats går ut från hagen men nu såg hon ju att hon åkte med transporten. Gick bra att lasta och när de åkt igen så red jag Chokladen. Hon fick jogga lite på banan, trodde att hon skulle vara lite mer överenergisk än hon var, trots en lugn vecka var hon lugnare än innan kylan!

När jag var klar med Chokladen så kom Linda och vi red ut med Juliette och Lillebror! Red en runda med lite snöpulsning, Lillebror tyckte att det var så roligt och hängde med i Juliettes tempo hela vägen! Sen var det dags för nästa äventyr. Jag hade bestämt mig för att försöka trampa upp stigen uppe i skogen. Vet att det inte är helt lätt då det är mycket grenar och sly som nu hänger ner av snön. Problemet som blev var att jag tappade bort stigen och hamnade lite vilse. Svårt att veta exakt vart jag var när det var snö överallt och grenarna hängde ner. 

Så jag hamnade bredvid stigen och på ett ställe var det väldigt trångt att ta sig igenom två träd med grenar mellan, jag trodde att det skulle gå men Clarinett var snabb och kastade sig igenom innan jag hann lägga mig på halsen. Så jag hamnade lite i bakvikt, hon tog då två bocksprång och vips låg jag i snön! Landade mjukt men problemet var hur jag skulle ta mig upp igen. Blev helt slut av att bara gå en liten bit men hittade till slut en liten, lien stubbe under snön och fick Clarinett att stå still precis så jag tog mig upp! Resten av turen var hon laddad och het, men vi tog oss hem tillsammans i alla fall. Fortsätter projektet att trampa upp stigen en annan dag... 

Sen var det läge för lite inomhusaktivtet så kläderna fick torka. Jag gjorde röra och monterade bottnar till smörgåstårta. Sen åkte jag och Nisse upp och åt middag på samma ställe som vi åt med jobbet i fredags. Nisse skulle dit och prata med ägaren om slädkörning på julmarknad nästa helg. Så det blev typ julbord en dag till! 

Snabb nattning av hästarna som hade fått nya bakar i hagen när jag var i väg. Nu ny dag och jag hoppas att gå mycket gjort! 

Lemonaden först ut igår! 

Chokladen! 

Lillebror på tur med Juliette och Linda! 

Så mycket snö överallt! 

Tillbaka i hagen var han tvungen att rulla sig! 

Clarinett på väg in i skogen! 

Och på väg tillbaka till gården igen, något mer snöig! 

Clarinett efter ridningen, fick borsta bort snö från rumpan på henne! 

Av någon anledning bli selfieläget på telefonen väldigt dimmigt, inbyggt filter liksom. Men man ser att även jag var väldigt snöig! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0