Andra advent och nobeldagen!

Haft en effektiv och bra söndag! Ridit 5 hästar, tömkört 1, dragit fram transporten och gjort klart smörgåstårtan!

Hade ett riktigt ridrace på dagen med 5 hästar i ett svep! Först ut Wasabi, 2.5 månad sedan jag satt på henne senast så i dag lite longering och sen skrittade vi runt lite. Kan inte säga att det var avslappnade ridning men det brukar bli bättre på ett par gånger. Sen red jag Chokladen på det upptrsmpade spåret bredvid banan.

Lillebror fick jobba på banan med travjobb, igångsättningar och avsaktningar och varvbyten i trav. Och sen även sidvärts, nästan riktiga skänkelvikningar, i skritt. Så positiv och duktig! Nu har jag börjat grubbla på hur jag ska introducera galoppen, vet att det oftast löser sig av sig själv när man går ett bra läge men vill ändå ha en plan.

Clarinett fick också gå på banan efter gårdagens snöbad och vi tog första uppsittna galoppen sen september! Tycker att galoppen är bättre nu i lina och töm, och nu är nästa steg att börja jobba den uppsuttet utan att det blir en masa press och prestationsångest. Sist ut på eftermiddagen var Lemonaden, hon fick testa skänkelvikning i trav. Gjorde det väldigt enkelt men jag tror att det är en övning som kommer hjälpa henne med balansen i traven framöver, så en väldigt bra övning för henne.

Sen paus för mat. Gjorde tacos på det som fanns hemma och sen kvällsrycket i stallet. Då tömkörde jag Grå, hennes ben har känts bra sedan i torsdags men hon fick någon extra vilodag. Nu hoppas jag att det inte ska bli något mer med det benet!

Linda kom till stallet precis när jag var klar med Grå så då fick hon hjälpa mig att koppla på transporten och dra fram den, nu står den mitt på gården och i vägen men den får stå där till tisdag morgon. Skönt att slippa jävlas då med att gå fram den ur snön. 

När hästarna var nattade gjorde jag klart smörgåstårtan inför i morgon. Synd att jag måste jobba i morgon, jag hade kunnat vara hemma och ätit smörgåstårta hela dagen!

Wasabi tyckte att hennes matte var så långsam! 



Wasabis öron! 

Chokladen ute i snön! 

Trött Lillebror efter ridningen! 

Clarinett innan ridning! 

Grå på kvällen! 

Smörgåstårtan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0