Regn-gnäll!

Igår fick vi en nästintill regnfritt dag, kom några småstänk bara, lite sol gav hopp om livet. Men i dag regnar det igen!

Så skönt med lite uppehåll men det är fortfarande sjukt blött överallt och nere vid betet är det svårt att göra något vettigt med hästarna för det är så blött. Men igår började jag hemma och red Chokladen på banan. Mycket spänningar att rida bort och galoppen var styv i början men det blev bättre!

Sen ner till betet och tömkörde Zayats och Lemonaden. Båda fick gå upp till en korsning där det i alla fall är lite grus så det går jobba lite, annars är det ju bara lera och vattensjukt överallt!

Efter att jag jobbat hästarna var det bara att bära fram hinder på banan för sen ägnades eftermiddagen åt hoppträning. Inte mindre än 7 ekipage hoppade och red markarbete i olika grupper och ensamma. Så glad att min bana har bra dränering för det var bara en vattenpöl på den!

Sedan följde Linda med hem och åt. Vi var ganska sega så blev inte så mycket mer gjort, jag tvättade 4 täcken när jag kollade hästarna på kvällen. Börjar få lite panik över att det är så mycket kvar att göra och nu bara en semestervecka kvar. Har en hel del målning och lite annat kvar, men nu inte så många täcken kvar att tvätta i alla fall!

Får lite lätt panik på vädret! Jag behöver verkligen flytta hästarna till nytt bete, men när det är så här blött kommer de ju trampa sönder det direkt. Känns hopplöst. Inte alls roligt att rida eller höra något med hästarna. I juni var det ju väldigt varmt, jag jobbade en massa och hade mycket hästar. Sen i mitten av juli blev det mindre hästar men började då att regna i stället! Nu har jag semester och skulle ha tid för mina egna hästar men det går ju inte göra något alls. Är inte roligt att stå ute i regnet, där marken är så blöt att man sjunker ner en decimeter, och göra i ordning spända, blöta och skitigare hästar. Och sen går det bara att rida på vägen. Det är inte roligt!!!

För att inte prata om höångesten! I juni när det var torka höll jag mig cool och tänkte att det hinner bli hö. Men nu börjar jag få lite panik. Det är så många som inte har hunnit slå här, de jag brukar köpa av har 200 hektar oslaget, och det är första skörden och i augusti, de har inte tagit in något hästfoder alls än. Just nu räcker det inte med några dagar uppehåll för marken är för blöt för att köra på så det behövs ett par veckor med finväder, då blir det nog foder men när jag tittar ut så är det ju regn! Dessutom blir det inte så mycket träningar och lektioner när det regnar, många har, precis som jag på betet, ingenstans att rida. Det är ju inte bra om foder priserna blir höga nu. Så mycket att oroa sig över! Jag blir deprimerad! 

Nu slutgnällt. Det är bra väder för bokföring så det får det bli i dag!

Chokladen efter sitt pass på banan! 

Zayats i töm! 

Och Lemonaden! Ser ni att det var sol? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0