Magiskt!

Glimtar av magi i dag, sommarväder med sol och värme, magisk häst och vi har vatten!!!

Men dagen började inte magiskt. Fick ett meddelande på morgonen om att ett par hästar var utanför hagen men att det vsr lugnt. Åkte ner, Clarinett, Chokladen och Lemonaden var ute och det var väldigt lugnt. Tills jag tog fram grimmorna för att fånga dom, då drog Clarinett och de andra hängde på. Fångade de precis uppe vid vägen och tog hem dom, det är nog slut på bete i skogen för de i år. Finns visserligen lite gräs kvar, men antagligen inte tillräckligt för mina prinsessor och med björn i området så brukar de gå hem. 

Släppte dom på gården då länge och åkte ner till de som var kvar, planen var då att de kunde gå kvar över dagen. Men när jag försökte laga hage så drog de också ut, och in igen, så ledde hem dom också. Nisse kom och skjutsade ner mig till bilen och sen åkte jag och kollade Zayats och Forzett, där var det lugnt och de får gå kvar några dagar till.

Hem och åt frukost, och nästa ryck inleddes med att jag tömkörde Paulas häst. Sen ner och plockade ihop på betet innan jag åkte till nästa bete och red Zayats. Red i hagen bredvid betet, det gick riktigt bra förutom att vi höll på att fastna i ett slukhål! Eller kanske inte riktigt men kändes så! Visste att det var blött på ett ställe, men inte hur blött, försökte rida runt det men vi hamnade i drt och Zayats trampade fast ett framben. Det var ett rejält dynghål (som inte syntes från ovan) och sa bara klafs och Zayats ben sjönk en bit ner! Vi blev båda rädda men hon gjorde inget mer än att kasta sig bakåt och sen kunde vi fortsätta rida, jag trodde faktiskt att det skulle bli en större grej av det. Så lite imponerad över Zayats! 

Sen upp på gården och plockade in alla grejer från betet. Passade såklart på att rida på banan nu, Clarinett, Chokladen och Lemonaden fick gå varsitt pass. Clarinett kändes fin i traven men inte i galoppen, som vanligt alltså, Chokladen jobbade på bra och inte alls så stel som hon brukar kännas när hon mest ridits ut. Och Lemonaden är ju inte riden på banan sen slutet av maj så i dag fick jag ju känna av allt jobb som lagts på henbe i sommar, behandlingarna (nu senast i torsdags) och att hon är skodd runt om, och det var stundtals magi! Det är ju ingen magisk ridning, vi skrittar och travar bara på raka spår och hon är bitvis spänd, drar i tyglarna och snubblar. Men däremellan varv som ger en helt magisk känsla, det här kommer verkligen att bli så bra när det är mer färdigt! Jag vsr helt salig efter!

Sen gick jag runt den hagen de skulle flytta till, stormen Hans hade gått åt den bitvis, innan middag och nästa eufori. Vi har vatten! Visserligen dåligt tryck och i början väldigt missfärgat, men vi har vatten! I morgon är det tre veckor sedan strömavbrottet som dödade vattenpumpen, nu är det reservvattnet vi fått igång så det är fortfarande inte klart men vi kan diska, vattna hästar utan dunkar och i morgon ska jag dra igång med att tvätta tre veckors tvätt!

Efter middagen var det träningar hemma. Några ponnyekipage som hoppade och Linda red dressyr. Efter hennes pass ledde vi ner stona till nya hagen och sen var det nattning av hästarna, och sen kaffe. Efter att Linda åkte så blev det dusch och så skönt att kunna duscha hemma igen! 

Utsikt från Zayats! 

Och från Chokladen innan avsittning. Ser ni vad fina boxarna blev med lite ny färg. Har inte hunnit måla det sista än men det syns inte här. 

Lemonaden! 

Lemonaden efter avsittning. Hennes nya pannband, som jag köpte billigt begagnat, är så fint! 

På nya betet i kväll! 

Wasabi i kväll! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0