Blött och geggigt!

Skönt att dra i väg från regnet igår! Man skulle ju dock kunna tro att Clarinett skulle ha tränat tillräckligt på blött underlag och vattenpölar den här veckan, men så var det inte! 

Det regnade igår morse. Jag longerade Chokladen innan jag tog in och fixade Clarinett. Så glad att jag lämnade henne på gården så vi i alla fall kunde stå under tak för att fläta, och kunde spola benen med slangen. När vi åkte sedan blev det bättre och bättre väder ju längre vi åkte. Väl på tävlingen kom det bara en liten skur!

Framridningen var i ridhus och Clarinett var spänd, jag gillar inte att rida fram i ridhus så jag var också spänd. Fick inte alls till galoppen, och misstänker att Clarinett spänt sig lite den här veckan i regnet, dessutom brukar hon bli lite mer hostig i blötans vilket också kan ge lite problem i galoppjobbet. Så jag var inte riktigt nöjd när jag skulle starta.

Banan var väldigt blöt, geggig och med vattenpölar, tungridet. Clarinett blev lite tittig och spänd, och kunde inte galoppera genom vattenpölarna. Var inte alls nöjd när jag kom ut men poängen var hygglig och det var fler som hade problem med vattenpölarna så poängen räckte till en andra placering.

Inte helt lätt att tagga om Clarinett till nästa klass men kändes ändå okej på framridningen, och ganska pigg. Men när vi kom in på tävlingsbaban slog hon tvärstopp. Hon började titta på en massa grejer utanför banan, vilket mest kändes som en ursäkt för att hon inte ville springa i geggan. Red igenom början av programmet, trodde att hon hade släppt och slappnat av men sista trav ökningen innan galoppen tog hon tvärstopp igen, jag gav upp och utgick. Kändes som jag bara fick sporra henne för att hon skulle trava och då hade vi galoppen kvar! Ändå hyggliga poäng på den delen med en 7a på skritten, men det kändes förskräckligt!

Åkte hem, 2.5 timme, lämnade igen transporten, köpte pizza på byn, åt sent och kollade hästarna på betet. Vägen var lagad nu! Sen hade vi kaffesällskap så det blev sent så klart!

I dag väntar träningar och jag hoppas på en regnfri dag så allt får torka upp. Hagar, vägar, stigar allt är vattensjukt! Jag vill, och behöver, byta beten på hästarna men vill inte göra det innan det torkar upp lite för de kommer ju bara trampa sönder direkt. Hoppas på några torkdagar!

Innan första start, utsikt över tävlingsbanan

Väntan mellan klasserna, här kom regnskuren såklart men Clarinett var nöjd med att det fanns gräs! 

Prisutdelning, den som vann hade 10% mer än mig så det var verkligen utklassning! 

Clarinett med rosetten

Väldigt fina priser, jag vann en höppse, ett schabrak och hästgodis! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0