Vinterrutiner!

I dag känns det som att jag har gjort hur mycket som helst, men jag har ändå inte hunnit allt jag tänkte... 

Nu är alla hästarna i vinterhagarna och det är dags att komma in i vinterrutinerna. Känns bra trots att det innebär mer bärande av vatten. Jag har i dag flyttat mina ston och även om själva flytten bara var fem meter mellan hagarna så tog det nästan två timmar!

Är ju några veckor sedan jag rustade upp hagen och det har varit många olika väder sen dess så fick gå runt och slå fast några stolpar och sträcka tråden. Sen skulle jag byta lite vattenbaljor mellan hagarna, matarkabeln hade frusit fast i leran så den fick jag jävlas med, balarna skulle kläs av. Jag kollade av och jämnade ut underlaget i ligghallen, plockade ner delar av hagen de gått i, och så flyttade jag dom de där metrarna mellan hagarna. Det gick oväntat lätt och smidigt och jag behövde bara grimma på en häst. Men som sagt så tog hela historien nästan två timmar! Om någon undrar vad jag gör om dagarna...

Sedan började jag jobbet med hästarna med att tömköra Forzett, och sen red jag hennes storasyster Clarinett i skogen. Innan jag åkte till Nisses stall för att fortsätta så kunde jag inte hålla mig utan plockade fram adventsgrejerna! Tyvärr hade det varit lite för fuktigt där de låg så några stjärnor gick inte använda. Började med att sätta upp stjärnor i gästhuset innan jag åkte vidare.

Tömkörde islänningen, och han stack även i dag. Vi har lite att jobba med! Fick dock igenom väldigt bra jobb sen efter att han dragit med mig, men han blir osäker på vad jag vill och vad han ska göra, han blir också Lite spänd i hela jobbet och framförallt när man byter varv eller grejar med tömmarna. Så det är bara att ta tag i det och jobba på en bättre grund.

Sen fixade jag middag innan nästa ryck i stallet. Då red jag Chokladen som bjöd på jättefin ridkänsla i dag! Och sen kom en ponny på besök som jag tömkörde. Avslutade med Att sätta upp julstjärnor i huset och kan konstatera att det fattas typ två stjärnor och, såklart, reservlampir till adventsstaken. Så får fixa det innan söndag!

Busiga hästar i vinterhagen! 

Clarinett och Grå spanar på utsikten (jag gissar på att de ser Bob) i nya hagen! 

Bob vilar i maten! 

Obligatoriska öronbilden från skogen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0