Igår kom vintern!

Gårdagens planer blev inställda så blev en dag med vinterförberedelser i stället, vilket behövdes då vintern anlände med snö och minusgrader!

Känns som att det som inte är gjort inför vintern nu förblir ogjort. Sista vinterhagen genomgådd och tillfixad igår. Synd att jag inte hann fixa brunnen så min uppvärmda vattenkopp går använda, så det blir att köra vatten i bilen en vinter till. Däremot måste jag byta däck på bilen, det kan inte vara ogjort, och blir förhoppningsvis i helgen. Flytta hem Lemonaden och Bob ska också göras, blir nog nästa vecka. Lite omflytt i hagarna blir det närmaste veckorna, men vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det än, beror lite på vilka hästar som kommer, och vilkasom åker, och när de kommer. Men det löser sig nog!

Gjorde klart sista hagen igår och tog in vattenslangar. Sen tog jag Forzett i töm. Först på banan där vi travade bommar, trimmade övergångar och jagade Doris, sen en liten sväng på vägen som avslutning. Sen Grå som jag först broddade och sedan red, och som avslutning så broddade jag även Movie. Det har varit meningen att Movie skulle lånas ut på foder till en yngre tävlingsryttare, och har varit aktuellt med flera provridningar som sen blivit inställda så nu ställer vi henne på lite vila så länge. Hon kan behöva det, har varit en intensiv sommar och höst för henne och hon är bara fem år!

Förberedde sedan middagen lite genom att skala potatis och ta fram laxen, innan jag jobbade islänningen. Fortsatt jobb med start och stopp från marken, uppsittningsövningar och att jag kunde kliva upp från pallen. Efter honom så tömkörde jag Paulas häst innan det blev middag: potatismos, laxbitar och kall sås.

Tillbaka till stallet på kvällen och jag och Linda red ut med Clarinett och Bea. Härligt med skor och brodd så vi kunde trava ganska mycket trots snö och fruset. Sen avslutade vi kvällen med fika. Jag hade även hunnit baka en saffranskaka, säsongens första och passade ju perfekt när vintern anlände!

Nu ny kall dag, - 9 grader och det känns kallt när man inte är van! Men sol och snö så fint ute!

Forzett på vägen! 

Grå på banan! 

Doris klättrade upp på min axel direkt när jag satt av Grå. Eftersom Grå älskar Doris så passade de på att mysa! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0