Förutsättningar!

Visst saknar jag stall ganska ofta när det är kallt eller blåser, men det går oftast bra att hålla på ute. Med mina luftrör och allergier är det ju dessutom bra att hålla på ute och många gånger en förutsättning för jag skulle nog aldrig klara av ett traditionellt stall hela tiden. Men i kväll när jag stod i mörkret ensam och spolade ben och försökte tvätta sår på Wasabi så saknade jag verkligen ett stall att hålla till i. Nu löste det sig ju såklart ändå, och jag lyckades även rulla ut två balar i hagarna alldeles själv. Så det fungerar, jag kan själv, men inte utan att jag önskar mig andra förutsättningar ganska ofta....

I morse började jag med att longera Grå, henne ska jag också jobba, enligt Nolbergatäbjet nu och försöka få bort lite spänningar i kroppen och huvudet. Sedan red jag Chokladen, samma upplägg som tidigare med longering innan jag sadlar. Fick ändå sadla om efter jag suttit upp för den låg inte bra. Jag behöver verkligen en sadel!

Sen jobb, ganska seg dag men regn ute så man kan ju lika gärna jobba. Efter jobbet och middag så tog jag Forzett. Fortsatte med uppsittningsträningen och fast jag tycker att vi gjort det här massor så är hon inte helt bekväm med att jag ska sitta på henne. Hon står lugnt tills jag lyfter benet för att lägga över drt, då går hon! Hon är inte jättespänd men inte heller avspänd. De andra syskonen från samma mamma som jag ridit in har varit helt okomplicerade att komma upp på. Clarinett satt jag mer eller mindre upp direkt på, hon var helt om. Men Forzett har mer nerv och mer känslighet, och har ju dessutom inte gjort något innan. Gäller att ha tålamod nu och bara nöta på! 

Efter Forzett så spolade jag benet på Wasabi. Hon är nu även svullen på hasen på samma ben som hon har svullnaden över kotan, den svullnaden är nästan borta men då kommer nästa! Troligen en spark på hasen, hon har även ett sår där. Sen har hon en liten, liten svullnad även på ett framben så hon har verkligen lyckats nu. Rullade även in två balar i hagarna, det går jäkligt tugnt nu i leran! Hade ju också varit smidigare med andra förutsättningar, som en traktor eller fyrhjuling! 

Nu väntar en ny vecka med en del roligt inplanerat! 

Grå i morse! 

Nisses katter Holger och Gottfrid myser i fotäljen framför vedspisen, snacka om livsnjutare! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0