Broddspark!

Jag måste sluta göra illa mig hela tiden! Är för gammal för att ha skador jämt!

Igår var olyckan framme igen, jag hann bli rädd men det gick ju ändå ganska bra. Det var ju massor av snö på morgonen, hagarna hängde av tyngden av snön så jag fick börja med att fixa det. Sen red jag Clarinett. Hon brukar vara busig första snön och jag kände hon var laddad när jag red upp på banan. Tyvärr blev det mycket styltor så det blev ett ganska lugnt travjobb med skänkelvikningar på hörnlinjen och stora åttvolter.

När jag red ner från banan tjafsade hon lite men jag tänkte inte mer på det. Dock började hon dumma sig när jag skulle leda henne till hagen. Den närmaste grindöppningen är så fruktansvärt blöt så jag tog den andra, det är inte mer än kanske 100 meter att gå men hon bara taggade upp. Till slut bockade hon, stod på bakbenen och till slut började kicka bakut. Hon träffade min hand så det var ju bara att släppa henne. Nu sprang hon i stället som en idiot på den hala snön, raka spåret till Wasabis hage! Det var nog det som var syftet med stöket, hon var bara tvungen att kolla varför Wasabi gick i egen hage! Såklart började även Wasabi att springa... 

Efter ett par varv runt hagarna fick jag tag i Clarinett och kunde stoppa in henne i hagen. Wasabi lugnade ner sig efter en stund, men det är ju inte meningen att hon ska springa i blötan. När jag stängde hagen hos Clarinett så såg jag att min handske var blodig. Smällen på handen tog inte så hårt, men tillräckligt hårt för att göra rejält ont och Clarinett har ju brodd bak så det blödde lite. 

Så det blev omplåstring innan jag kunde byta om och åka på jobbet. Säkert inte det bästa att jobba med skadad hand men det gick, blev också påhoppad av en förkylning! Nisse har varit förkyld i flera veckor men jag har klarat mig, tills nu! Hoppas bara att det går snabbt över för jag har en massa roligheter inplanerade i helgen! 

Efter jobbet blev det bara mat, natta hästarna och lite bokföring. Nu ny dag, lär få gå lite på halvfart med förkylning och skadad hand, dessutom håller snön på tina bort så det är blött och geggigt. Ännu mer än innan... 

Så här såg flickornas hage ut igår morse! Blötsnö på elband och med plaststolpar är ingen hit! 

Doris i snön! 

Min hand, svårt att se hur svullen den är men det är en bula under nedre plåstret. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0