Tacka vet jag hjälm!

Jag som var så taggad när jag kom hem på att rida, kolla sadlar och mysa med mina hästar. Blev inte som jag hade tänkt, men det blir det ju sällan!
 
Började igår med att gå runt den hage som stona ska flytta till, den är lite blöt på ett ställe så stängslade bort det och även om den inte är så grön än och fortfarande lite blöt så kommer den vara bättre än det de går i nu. Gick även runt en av vinterhagarna som ska få gäster, och mockade bort lite gammalt hö som var där. Lyckades även montera upp och få igång kameran till fölvaket. Kände mig ganska produktiv.
 
Såklart blåste det även igår, verkar vara standardväder nu. När jag drog igång med hästarna så tog jag Zayats först, hon fick jobba lite i töm. Sen var det Kaydens tur, tanken var tömjobb även på honom. Han har varit stökig att leda på slutet, så jag när jag ledde upp honom på banan så hade jag lina i stället för töm och ett spö, för att kunna hålla honom i från mig då han försöker bitas, givetvis hjälm för det har jag hela tiden på honom från att jag tar honom i hagen. Igår var han bökig och när vi skulle gå mellan hagarna så reste han sig på bakbenen och viftande med frambenen, så som han har en tendens att göra, och oturligt nog så träffade en framhov mig i huvudet.
 
Så glad över hjälmen som tog smällen men jag blev såklart lite chockad och rädd, och lite snurrig. Ringde till Nisse som satt i en bil några mil bort men han ringde i sin tur till Paula som kom på några minuter. Men jag stod ju fortfarande och höll i Kayden som var ganska stökig, så jag tog upp honom på banan och longerade lite, så han fick rasta av sig något innan vi tog av grejerna och släppte ut honom i hagen. Sen kom Nisse och han körde in mig på akuten.
 
De var mest oroliga för nacken, eftersom smällen på huvudet, rakt uppifrån, hade tagit bra för huvudets skull men med risk för skador på nacke och halskotpelare. Men röntgen var bra och jag skickades hem utan några restriktioner! Vi åt på hemvägen och sen nattade jag hästarna, och tittade lite på ridhjälmar. Jag behöver ju köpa en ny hjälm lite oplanerat! Men jag är väldigt tacksam över hjälmen!
 
Min tjocka Lemonad!
 
Trassel hade längtat efter sin matte, eller troligen mest på att få komma in i huset och inte bara i garaget som har erbjudits när jag var borta. Givetvis har hon en bädd i garaget men tydligen var köksbänken med ett draperi bättre!
 
Följa eran! Just nu väldigt tråkig att titta på! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0