Sista maj!

Å så tar vi några regndagar igen! Även om det behövdes regn så tycker jag att det räcker nu ett tag!
 
I morse fick Nisses sto äntligen föl efter att ha gått 2.5 vecka över, ett hingstföl blev det igen! Själv hoppas jag att Lemonaden väntar några dagar till så att det blir bättre väder och torkar upp.
 
Jag ägnade förmiddagen åt att stängsla hagen jag började med igår. Kändes som det tog en evighet att få klar den! Sedan red jag lite på Wasabi och när jag var klar med henne kom Linda, och vi ledde ner Clarinett, Chokladen, Grå och Wasabi till betet. Hästarna var taggade och jag lyckades bli nockad av Clarinett, jag skulle verkligen behöva ha hjälm dygnet runt!
 
När flickorna var släppta på betet, och Aifa och hennes kompis fått en större hage med lite mer gräs, så red jag och Linda på banan med Zayats och Juliette. Åskan mullrade i bakgrunden och regnet hängde i luften. Jag tog Kayden i töm, med en plan att testa att tömköra i kapsonen. Så började med tömmarna i bettet, han var stark och stum i munnen och ville inte följa tömmen. Flyttade tömmen till kapsonen men det blev inte någon större skillnad, så tillbaka till bettet och ledad töm (dvs innertömmen via bettet till gjorden) och då blev han bättre. När vi höll på avsluta började det regna, ganska snabbt övergick det till ösregn (jag hade regnjacka som tur var) och innan vi kommit till hagen med honom var det hagel stora som 5 kronor! Helt galet men som tur var varade det bara några minuter, vi fick på täcke och ut honom i hagen. Men vi var genomblöta trots regnjackan!
 
Gjorde en utbyggnad av Szum och Juliettes hage så de fick lite gräs, och sen när Linda tog ut Bea så fick Lemonaden ett ryck och drog ut ur hagen, två gånger!!! Med stora tjockmagen! Tror att hon är ganska less nu...
 
Sen stekte jag pannkakor till mat, och som vanligt sen middag, och sen åkte jag, Linda och en tjej till och hämtade två höbalar som vi sen rullade ut. Nattning av hästarna och sen rabarberkräm till kvällsfika!
 
Betessläpp! Grå i täten!
 
Clarinett i täten!
 
Wasabi, så fin!!!
 
Zayats väntar på Juliette!
 
Hedvig med sitt föl! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0