Andra kursdagen!

Ny kursdag och fullmatad i huvudet!
 
I dag har det varit mer fokus på hästen. Först en massa teori om hästen, om utprovning, om sadeltiilbehör som gjorda och stigläder. Sen till stallet där vi fick se när hon gick i genom en häst och gjorde mallar på den. Efter lunch och mer teori, om ryttaren få, så fick vi rita av och göra mallar på en häst, och testa lite olika bommar. I morgon ska vi börja lägga på sadlar och provrida, det ska bli intressant!
 
Gick en rundvandring efter kursen var slut, intressant då anläggningen är enorm redan (egen hästklinik känns ju galet lyxigt när man kommer från Norrland där inga kliniker finns) och de är i startgroparna för att bygga ut ännu mer! Förutom travbanan med travtävling varje tisdag och flera proffstränare så finns naturbruksgymnasium med både trav, islandshäst och ridhäst inriktning, hovslagarskola, hästklinik och islandshästsoval.
 
På kvällen gick jag in till samhället och handlade lite och åt en kebab, på väg hem gjorde jag en avstickare och gick och tittade på en ridskola. Tyvärr kom jag inte in och kunde titta på några lektioner men det var fina stall och dubbla ridhus. Ganska mör när jag kom hem för det blev nästan en mil jag gick... Nu ladda om för i morgon med kurs och hemresa!
 
Sånt man inte vill se, tryckskador från felaktiga sadlar
 
Genomgång i stallet
 
Test av sadelbom

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0