Aha-upplevelse!

Man vet aldrig när de där fantastiska ridpassen kommer, ofta är det när man minst anar det! Som en fredagskväll när man är trött och kommer igång med ridningen alldeles för sent!
 
På morgonen i stallet så var Cervin först ut och longerades med sadel. Först med stigbyglarna fastsatta men sedan med de nersläppta, han känns cool så jag ska börja med förberedande uppsittningsövningar som nästa steg. Sedan red jag Szum, med tanke på att jag inte suttit på honom på nästan tre veckor så var han fin och på hugget.
 
Sen Ica-jobb och massor av folk! Inser nu hur lugnt och skönt vi haft det under pandemin, nu ska alla ta igen allt som det verkar och folk tycks tro att de ska svälta ihjäl! Kom sen hem till ett renoveringskaos! Det ska bytas köksgolv hos Nisse och nu var golvet uppriven och kökets grejer och möbler är utställda överallt. Intressant att göra mat men det blev mat som åts stående!
 
Kom till stallet sent och ännu senare innan jag kom igång och red. Det var Grå som stod på schemat och hon har vilat och brukar inte vara så fin och rolig direkt efter vila. Fick ett ryck och sadlade lite för långt bak. Vi pratade en del om bogblad och hur sadelns bom ska vara i förhållande till bogbladet i rörelse på kursen, sedan jag kom hem har jag tittat lite på mina kunder och elevers hästar och insett att många sadlar ligger för långt fram.
 
Så testade att lägga bak sadeln på Grå lite, inte för att jag egentligen tyckte att den låg långt fram men för att jag tyckte att hon hade ett stort rörelseomfång i bogbladet. Och jäklar vad fin hon var! Hon släppte snabbare än hon brukar, använde ryggen mycket mer och höger galoppen som brukar vara svår gick lätt, sen gick ju vänster inte lika bra... Nu vet jag inte om det var en lyckträff och engångsföreteelse, om det finns annat bakom till exempel att hon äter gräs nu (hon brukar bli bättre när hon går på bete) men det är inte helt ologiskt att sadlingen har betydelse. Jag har tidigare upplevt att hon vill ha bredare sadlar än man tror, och att när hon är spänd och står emot så blir det bättre när jag sätter mig längre bak i sadeln. Ska bli intressant att fortsätta testa det här med henne, härligt ridpass i dag i alla fall!
 
Cervin med sadel!
 
Szums långhals!
 
Och så Grå! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0