Vårvindar!

Vårväder är för mig plusgrader, mulet och kall låst, så har det varit i dag. Och mycket har det blåst dessutom!
 
Jag började i morse med att jobba Oskar. Provade en sadel på honom, longerade, där han protesterade ganska bra och ville inte gå fram, och avslutade med att stå vid pallen och träna uppsittning. Pallen hemma är ju lite större än den jag har med mig när jag rider borta, så den var lite konstig, och han var inte van vid pall innan, dessutom har han vad jag förstått inte stått stilla vid uppsittning. Men i dag stod han som ett ljus och jag kunde sitta upp och av flera gånger.
 
Sen åkte jag och hade några lektioner i blåsten, varierande underlag nu så man får vara påhittig med övningar. Hemma igen så gjorde jag fläskilegryta och ris innan jag åkte till stallet för att träffa Linda. När jag kom dit var det lätt kaos, tre hästar ute från olika hagar. De var inte helt enkla att fånga och leda, eller rättare sagt de var olika enkla att fånga och leda. Precis när Linda kom så hade jag lyckats fånga sista hästen och en hage var lagad, jag lagade nästa hage och vi styrde upp lite ordning. Brunst i kombination med blåsten och att någon nog blivit trängd vid ingången till hagen var orsaken till dagens utspel, men det är betydligt mera oroligt på gården nu då två av rymlingarna fattat tycke för varandra och skriker efter varann! Jag hoppas att det var en engångsgrej!
 
När det lugnat ner sig lite red jag och Linda ut med Zayats och Bea. Och trots blåsten och stöket på gården så gick ridturen bra utan incidenter, får se om det är sista ridturen för Bea innan fölning, låter så på Linda men Bea är väldigt pigg och verkar inte vilja vara ledig än!
 
Jag red lite dressyr med Chokladen och försökte jobba med samma saker som igår, stödet långt fram och böj på höger armbåge! Hur det gick vill jag ha osagt... Sen avslutade jag kvällen med att göra klart smörgåstårtan jag började med igår!
 
Oskar på banan!
 
Smörgåstårtan! Inte så vacker men förhoppningsvis god! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0