Prestationer!

Fortfarande irriterad på alla dumma kommentarer efter gårdagens idrottsgala, hur svårt kan det vara att förstå att det är en prestation att få tre ryttare och tre hästar att vara som allra bäst precis i en OS-final? Och hur svårt kan det vara att förstå prestationen i att få 550 kg muskler och vilja att samarbeta och prestera tillsammans med dig? 
 
Nog om det, här hemma är det prestationer på helt annan nivå! Efter mockning av lösdrift så longerade jag Dajmen och Szum innan jag började rida. Zayats red jag på banan och hon fick trava över bommar. Hade lagt en travbomserie mitt över banan och när hon travat över den på bra sätt från alla håll så fick hon skritta ett varv på spåret bredvid banan och sen ner till stallet. Ingen mening att tjata runt på banan med unghästarna när de gör rätt! 
 
Sen Wasabis tur och även hon fick gå på spåret. Sist jag red där var det ju ganska stökigt, och det började lika även i dag. Hennes metod att ta sig genom snödrivan är ju minst sagt speciell, en blandning av bockning, vifta med framben och försök att lägga sig. Två försök krävdes för att komma igenom snödrivan som hade en upptrampad stig, ingen annan häst har haft problem eller har behövt döda hela snödrivan... Första varvet på spåret var lite stökigt men det blev bättre sen och vi kunde även trava på ett riktigt bra sätt på slutet. Men det är ju en mindre pärs att göra detta med henne, helt klart en prestation! 
 
Avslutade med att skritta Clarinett i skogen, har inte ridit där nu på ett tag när det varit snö på träden men den försvann ju förra veckan så nu var det dags att trampa upp den igen. Färska lodjursspår såg vi också! Sen pannkakor till middag och i väg på lektioner, nattning av hästar och körde in en bal till stona med bilen. Sen var det kväll och jag gjorde en klämd macka till kvällsfika. 
 
Wasabi ute på det upptrampade spåret! 
 
Efter avsittning! 
 
Clarinett och lodjursspåren uppe på hygget! 
 
Tillbaka på gården, klockan är 15.00 och det är fortfarande ljust! 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0