Ovädret Gyda!

Så drog ovädret in! Plusgrader, regn och blåst, inte har det känts som januari sista dygnen inte!
 
Det är inte så att det har duggregnat lite utan det har regnat rejält, när jag körde bil fick jag på vindrutetorkarna på näst högsta farten hela tiden. Men vi har ändå klarat oss bra, västra Jämtland har haft det ännu värre med vattenfyllda källare, stall med vårflod genom stallet, översvämning på vägar mm.
 
Egentligen ville jag inte ut och köra bil igår, men ibland måste man. Så jag mockade den sista lösdriften på morgonen och sedan åkte jag på Hammarn, jag körde väldigt lugnt och försiktigt för på de mindre vägar var det rejält halt (om än nysandat när jag åkte), och 87an var till största delen bar men på vissa ställen i stället isig och blank. På Hammarn var jag först och gjorde spirometri, dvs en koll på astman, och sen gjorde jag några ärenden åt Linda som att köpa foder och lämna en påse. Och sen tog jag tredje vaccinationen, skyndade mig att boka när gränsen mellan sprutorna ändrades, det var ganska lång väntan men med tanke på vädret så hade ju inte jag så bråttom.
 
På väg hem var det ännu halare! Jag hatar att köra i halkan! Sen gjorde jag spaghetti och köttfärssås till sen lunch eller tidig middag, och ägnade en stund åt bokföring. Lagom väder för det!
 
På kvällen hjälptes jag och Linda åt att natta hästarna och trycka in en bal i en av hagarna med bilen. Det är halt på gården, framförallt där det har varit skottat, hagarna var hyfsade igår och banan såg okej ut. Det har nu kommit lite snö, hoppas att den sitter fast på isen! Blåser gör det fortfarande!
 
Gårdagens enda bild, Chokladen som passar på att rulla sig när jag har spånat! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0