Lugnet före stormen!

Den här dagen har gått åt till att invänta ovädret. Jag har egentligen inte förberett mig alls, mer än att försöka rida så mycket som möjligt, men har nog tittat på vädersidorna minst två gånger i timmen. Både YR, Klart och SMHI, känns som att det blir mer regn för varje gång jag kollar...
 
Jag började dagen med att mocka två av lösdrifterna och plocka bort advent, i år utan skador. I fjol skar jag mig på en lampa, blödde rejält och höll på svimma, det var för övrigt samma dag som det kom så mycket snö, dvs precis ett år sedan. När jag var klar med sånt pyssel så tog jag Szum i töm först.
 
Red sedan Lemonaden och Wasabi på det kortare spåret bredvid banan. Wasabi som var så väldigt trevlig att rida igår var betydligt jobbigare i dag. Stod inte still när jag skulle göra i ordning, jobbig att leda upp på banan, visserligen lugn när jag longerade men direkt när jag suttit upp så stannade hon och sen även tryckte upp ryggen och hoppade lite på väg ut från banan. Hon har ju ett väldigt speciellt sätt att ta sig an snövallarna, när jag skulle rida ut på spåret, där alltså Lemonaden gått lugnt igenom innan, så började hon med att "döda" snön genom att slå med frambenen, bakbenen skuttar hon liksom med och ett tag var jag säker på att hon skulle lägga sig i snön (Chokladen la sig några gånger i snön som unghäst, även deras mamma Räkan la sig ibland, inte bara i snön...). Första varvet på spåret var spännande, flera stopp, hopp, trycka upp ryggen och några snödyk utanför spåret med tillhörande benspstksr med frambenen.. Men efter några varv blev det mer ordning men vi höll oss till skritt. Jag misstänkte nämligen tidigt (redan innan jag satt upp) att hon var trött, tyckte inte att hon gick hårt igår men det var nog tillräckligt. Jag fick mina misstankar bekräftade när jag sedan ridit ut Clarinett, som också fick pulsa snö på sin tur, och lämnade henne i hagen för då låg Wasabi och vilade i höet. Inte lätt att vara 5 år på papperet men 3 i huvudet!
 
Sist ut, precis innan mörkret, var Zayats som fick gå några varv på den lite längre slingan. Vi travade mycket och hann precis klart innan det blev mörkt, det märks redan att det blir ljusare och det är då härligt! Sen var jag klar i stallet och gjorde mat och bakade en sockerkaka! När Linda kom från jobbet så kom hon in och fikade innan jag sen nattade hästarna. Då var det plusgrader och hade börjat blåsa, dock var den lilla nederbörd dom kom fortfarande snö. Tänk om det kunde få komma som snö hela natten nu!
 
Nu är det bara att försöka sova och sen invänta katastrofen i morgon. I alla fall är det så det känns!
 
Szum i töm!
 
Lemonaden ute i snön!
 
Efter ridning!
 
Wasabi efter att ha hållt igång sin matte!
 
Clarinetts ridtur!
 
Så mycket snö! Och så tråkigt att det här kommer vara borta i morgon!
 
Och en trött Wasabi! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0