Bra riddag!

Haft en riktigt bra riddag, hästarna har varit jättefina och bra väder att rida i. Ändå bra uppladdning inför skitvädret som ska komma!
 
Började dock med att jobba Dajmen och Zayats i töm. Tog fram bommar som de fick jobba över, första gången med travbommar för Zayats och ändå var det Dajmen som gjorde störst affär av dom. Sen red jag, Grå först ut och i dag fick jag till två höger galopper! Visserligen den ena efter att hon snubblat till, men den andra på hjälpen. Höger är svårt uppsuttet, men fungerar klockrent i töm och lina, dock är höger galoppen bra när man väl fått den. Även i vänster galopp var hon fin i dag. 
 
Sen red jag Chokladen som också fick hå dressyr och kändes fin. Sist ut var Wasabi, som jag också red och i dag jobbade med traven på banan. Det är inte helt lätt men kom på några saker att tänka på som gör att traven blir lättare: inte röra tygeln, ingen skänkel och rör dig inte! Så jag uppskattar spåren på banan som hjälper med styrningen, halvlång tygel, hålla i halsremmen, smacka på och inte rida lätt utan halvstå. Och berömma redan första travsteget! Blev riktigt bra, gäller att komma ihåg det nu!
 
Sen kom de och körde ut balar innan mat och i väg för att rida den ardenner som ska ridas in och som jag satt på förra veckan. I kväll red jag henne själv utan ledhjälp och det gick bra. Avslutade kvällen hemma och med träning för Linda.
 
Tänk om det här härliga underlaget kan gå stanna, och även dagens fina ridkänsla! 
 
Dajmen i töm!
 
Grå efter sitt ridpass! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0