Luciadagen!

Nu kom kylan! Inte helt bekväm med - 19 grader nu i kväll men det är svårt att göra något åt!
 
I morse var det bara 14 grader men blåste så det kändes kallare. Jag fixade frukost på sängen innan jag gjorde ett ryck i stallet. Mockade en lösdrift, bytte något täcke, lagade en trasig tråd på en hage och satte upp ett par pinnar för plogningen. Sen började jag med hästjobbet genom att ta Grå i töm.
 
Wasabi tänkte jag rida men hon var väldigt spänd, redan när jag gjorde i ordning henne märktes det då hon började skaka. På väg in på banan exploderade hon i bocksprång, och sen när jag longerade henne höll hon sig lugn en stund men sen blev det bocksprång i mängder. Var tveksam till att sitta upp men eftersom hon börjat slappna av och kunde gå med låg nacke i lina så gjorde jag ett försök, mest för att kolla att det gick. Sen red jag inte länge utan bara några minuter och känna att hon var någorlunda avspänd,ville inte att hon skulle bli trött och frustrerad av den anledningen. 
 
Clarinett fick skritta ut i skogen och i all snö. Sen avslutade jag med att ta ner Lemonaden till stallet och där borstade jag henne och fixade manen lite. Tanken var att borsta Bob också men han hade svårt att stå stilla utan bara busade så det blev inte så mycket av det. 
 
Sen hade Nisse fixat midd8, potatis och fläsk, egentligen även pölsa men den hoppade jag över. Hade lite funderingar sen vad jag skulle göra och inte. Men började med att baka och sen blev det inte så mycket mer gjort, hade en tanke om att rida islänningen men det blev sent. Dock blev det över 50 stycken saffransbullar med vanilj, och Linda kom en sväng och fikade innan jag åkte och nattade hästarna, inklusive att trycka in en bal till flickorna. 
 
Nu är det bara att sova och hoppas att det inte är så kallt i morgon, blir ju inte så mycket gjort då! 
 
Wasabi efter jobb! 
 
Himlen var alldeles rosa när jag och Clarinett red! 
 
Ett gäng bullar! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0