Mer aprilväder!

I dag har det varit ännu mer aprilväder med ständig växling mellan snö och sol, eller så båda samtidigt! Även en del hästars humör växlar lika snabbt den här årstiden!
 
Jag började dagen med att mocka lösdrift och plocka lite i huset jag håller på att gå igenom. Sedan longerade jag både Wasabi och Zayats ute i snön. Wasabi har gjort lite nu ett tag, is och halka passar inte riktigt henne och sista veckan har hon varit ganska otrevlig i hagen, kan nog bero på att hon gjort för lite (i kombination med fällning och annat) men man blir ju inte så sugen att göra något med henne när hon hotar och slickar öronen. Men i dag var hon bara överladdad och jobbig, inte dum så det blir nog bra att jobba henne lite.
 
Oskar red jag på banan, han har blivit både verkad och vaccinerad sista dagarna så det passade bra med ett lugnt pass, vilket är vad som går på banan nu. Oskar är korsning ardenner och shettiskorsning, han är rejäl med stort huvud och lite kort hals, och jättekorta ben. Trots denna kroppsbyggnad visar han på en kommande ridbar het som är riktigt bra! Han flyttar lätt för skänkeln och ställer i innersidan, och han känns inte alls så vinglig som en 3,5 åring brukar göra, jätterolig att jobba med!
 
Sen åkte jag och hade lektioner, hem och åt och så träffades jag och Linda i stallet. Vi red ut i kväll med, jag tog Chokladen som inte varit ute på länge vilket märktes! Spänd i början, inte så tittig egentligen men väldigt spänd. Slappnade av efterhand men en stubd efter vi vänt fick hon något spel, hon snurrade, gick på tvären, drog ner huvudet och dessutom kastade helt galet med huvudet. Jag som rider henne på novabett utan nosgrimma tappade helt kontakt och styrning när hon gapade och drog tyglarna ur händerna på mig, ångrade att jag inte bytt till det tredelade.. Men efter det rycket som varade en nerförsbacke typ så slappnade hon av, vi kunde trava på hemvägen och jag skrittade på helt långa tyglar sista biten. Hon är egentligen en riktig tanthäst men får ibland sina ryck...
 
Konstig pepparlakritsglass till kvällsfika, inte alls så gott som det låter! Nu ladda för jobb i morgon!
 
Wasabi longera!
 
 
 
Oskar efter ridning. Syns inte så bra på bilden men det var både sol och snö när vi red!
 
Nisses katter, Holger på utsidan fönstret och Gottfrid på insidan!
 
Från Chokladens tur

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0