Äntligen löshoppning!

Inte utan att det känns som vår när vi börjar löshoppa!
 
Igår morse innan jobbet tog jag Grå i töm. Sen jobb och mat innan jag och Linda drog igång med löshoppning. Denna gång hoppade vi Oskar, Zayats, Kayden, Juliette och Wasabi. Oskar och Zayats fick båda prova löshoppning en gång i höstas, båda med lite tveksamt resultat då men den här gången såg man direkt att de visste vad de skulle göra! Det är så roligt med löshoppning för man ser verkligen hur de unga hästarna växer med uppgiften! Oskar hade bra driv och hoppade glatt om än inte så högt än. För Zayats var det lite skräckblandad förtjusning, hon tyckte att det var väldigt roligt men ändå lite läskigt. Första sprången fick hon inte riktigt till att lyfta på benen men sen såg man hur polletten trillade ner och hon förstod hur hon skulle göra! Kommer bli bra med lite träning!
 
Kayden var rätt yster när vi släppte honom, sprang åt alla håll och ingen koll, men när vi började hoppa visade han sig ha väldigt lätt för sig, spänstig och stenkoll på hindren! Juliette har inte löshoppat på nästan ett år men hon körde samma race som då, fullt fart. Hon skulle klara hindren mycket bättre om hon tog det lugnare men det är ju inget fel på energin och glädjen i alla fall. Wasabi var också överenergisk och fick lite rivningar pga farten. Roligt med henne var att hon nu blev arg när hon rev, och sen kastade nöjt med huvudet när hon klase hindren!
 
De hästar som löshoppat lite blir sjukt taggade, speciellt nu första på våren. Det gäller även hästarna i hagarna dom gärna hade velat vara med och glatt hejar på med att busa runt. Känns verkligen som att hästarna tycker löshoppning är lika roligt som vi tycker.
 
När hindren var borta, och hästarna var nattade åkte jag i väg med loppisgrejerna och sen blev det kväll. Nu ny dag och mer jobb på Ica!
 
Oskar! 
 
Zayats! 
 
Kayden! 
 
Juliette! 
 
Wasabi! 
 
Och en bild på ett tjockt dräktigt sto, Lemonaden! 
 
Finns filmer från kvällen på min Instagram, Nillashast
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0