Knottigt!

Fint väder, men galet mycket knott! Tänk att det alltid måste vara något!
 
Igår morse skickade Ulrika som masserar och provar sadlar till mig tidigt, hon hade fått flera avbokningar, hon var i Sundsvall och hade helt plötsligt hela dagen ledigt. Planen var att behandla två av mina hästar om två veckor, men det är väldigt många med då, så hon undrade om vi kunde ta mina hästar nu i stället. Och så fick det bli!
 
Jag longerade Szum innan Ulrika kom, jag hoppas på att vi ska komma igång med honom igen men han behöver nog jobba lite utan ryttare först. Sedan gick Ulrika igenom Chokladen och Grå, det var mycket knott och båda hästarna har problemområden som de tycker är väldigt jobbigt när man håller på med. Chokladen är spänd i ryggen och i höger bakben/kors, och Grå har ju sin muskelskada på vänster bakben, båda är lite otåliga och kan vifta lite med bakbenen, speciellt när man kommer åt dom. Trots slicksten och kraftfoder så tyckte inte Ulrika riktigt att hon kunde komma åt de som hon ville, och fick då en strålande idé. Hon ställde sig på en pall i i en av uteboxarna, öppnade gallret och masserade genom det, då kunde de vifta utan att riskera att träffa Ulrika. Det fungerade riktigt bra, även om hon inte fick loss allt så kom hon åt betydligt mer än annars och hästarna såg fina ut i kroppen efter. 
 
När Ulrika åkt hem så jobbade jag Lemonaden i töm, innan mat och Nisse skjutsade mig att hämta bilen! På väg hem från verkstaden provade jag sadlar på en ponny, de köpte en av mina elevers gamla sadel. Sen åkte jag till stallet igen, Nisse var inte hemma och då kunde jag ju lika gärna rida, speciellt som både Linda och Sanna skulle dit. Jag red ett lätt dressyrpass på Clarinett, red samma övningar som i helgen och hon kändes bra, och Linda hoppade lite samtidigt. Bra avslut på dagen, nu ny dag och nya tag!
 
Ulrika masserar Grå genom boxdörren. Vi skrattade mycket när vi började eftersom det såg ut som Ulrika lekte kiosk när hon stod där, dock fungerade det bra!
 
Sadelprovning på rund liten ponny, men hon går med föl så hon har inte kommit i form än.
 
Mörk och suddig bild från ridningen på kvällen, Sanna filmade lite åt mig vilket jag inte är bortskämd med. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0