En halv poäng!

Tänk att det ska vara så svårt att ta sig över de där 60%!!! Man är ju nära i alla fall när det fattas en halv poäng!
 
Jag och Clarinett var på tävling igår, i Njurunda. Vi red LB:2 och det var hög nivå på startfältet, de som vann hade 69%. Clarinett kändes inte alls lika bra som hon har gjort sista veckorna, red fram i ett av ridhusen och hon var spänd och gick inte alls fram. Clarinett är känslig för damm, mögel och fukt, ungefär som jag som har astma, jag hör i hennes andning och känner när jag rider om hon känner av det, det känns då som att hon behöver frusta. Oftast är det inga problem efter hon har fått frusta ur eller hostat en gång. Så kändes hon när jag red fram. När jag kom ut i collecting ring var hon mer avspänd och jag passade på att trava i längre form och gasa lite i galoppen, och då frustade hon ut ordentligt, äntligen!
 
Men lite tight att hitta bra ridkänsla i collecting ring, jag fick inte henne riktigt fram till handen. Programmet var ändå okej, om man tänker på hur det har varit, hon var fokuserad och med mig, men vi hade några missar. Vi fick galoppinslag i båda mellantraverna, den första red jag slarvigt in i, det blev en felfattning när hon fattade före hjälpen och ett grovt avbrott i en galoppvolt. Såklart kostade dessa missar poäng så utan de hade vi nog haft våra 60% som är målet, nu landade vi på 59.81 %, lite högre än förra gången, men känslan var sämre.
 
Jag tror att det var mögel i ridhuset vi red fram i. Det luktade mögel och det var dålig luft och damm där, jag tror att det var det som gjorde henne så spänd och att hon inte gick fram där, känslan blev ju så mycket bättre när vi kom ut och jag kan inte förstå att hon skulle vara så spänd annars. Själv var jag också ansträngd i andningen resten av dagen. Med facit i hand skulle jag ha ridit fram i det andra ridhuset, även om jag ju inte kan skylla allt på det.
 
Hemma igen mitt på dagen, lämnade igen transporten och vi stekte fläsk och Nisse gjorde löksås till mat. Sen till stallet och bar fram hinder, och jag hann även longera Zippin innan det kom elever och jag hade träningar i både dressyr och hoppning! Efter var jag såklart trött så det blev en lugn kväll. I dag skulle jag ha lite sovmorgon, men vaknade före klockan 6.00!
 
Det blir inte så mycket bilder när man åker ensam, här är i alla fall Clarinett i Njurunda! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0