Tävlingsdag!

Som jag skrev i fredags, anledningen till att jag inte tävlar så mycket längre är att prestationen ligger mest i att ta sig till tävlingen, då även igår!
 
När jag skulle koppla på den lånade transporten på morgonen var det inget lyse på den, Nisse hade ju haft den till Dalarna på torsdagen och då fungerade allt. Och när vi höll på att greja så stod jag helt plötsligt med bilens  släpvagskontakt i handen! Ringde och strök mig från tävlingen, men när jag skulle koppla från släpet såg jag att stiften i kontakten satt kvar och jag bestämde mig för att testa och otroligt nog lös släpet!
 
Hann ringa och ångra strykningen och skyndade mig till stallet. Kom i väg, det regnade hela vägen till Sundsvall men var uppehåll där! Framridningen var en katastrof, banorna var som gegga och vi red fram på en del av parkeringen, trångt och hårt för Clarinett som inte har bakskor så fick henne inte att släppa riktigt. Kom in på banan och hon blev jättespänd! Ville knappt gå fram och skyggade för allt, vilket ju är anledningen till att jag egentligen inte vill tävla inne.
 
Vi började programmet spänt, men det blev bättre efter att jag glömt en volt och fått felridning. Galoppen satt trots att hon var spänd och stod emot, men jag glömde programmet en gång till, blev inte felridning men konstig väg. Red ett annat program än jag brukar och det var tydligen för svårt för mig att hålla reda på! Känns ändå bra att jag kunde rida i galoppen, den blev lite hastig men kändes inte lång. 55% känns okej under förutsättningarna, nu ska vi träna i vinter. Känns som att det finns mycket att ta fram, men ändå nöjd att jag gjort några starter och att det känns som hon nu går att rida på banan.
 
När jag kom hem så longerade jag Wasabi, hon hade sett halt ut när de körde balar på fredagen men nu var hon fräsch. Men med ett rejält bitmärke i sadelstaden så hon får vila från utrustning några dagar. Sen orkade jag inget mer. Nisse gjorde ugnspannkaka till middag och jag åkte bara och nattade hästarna sen.
 
I morse skulle jag ha sovmorgon men Nisse vaknade tidigt av att hundarna skällde, och mycket riktigt var drt två hästar som ramlat ut ur hagen. 
 
Innan avfärd!
 
Blöta flickor, när ska det sluta regna? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0