Livad dressyrträning!

Jag är alltid lika förvirrad första morgonen när man ställt om klockan, vad är klockan egentligen?
 
Jag är ju inte helt pigg, och igår morse var det ganska segt och jag insåg att skulle jag orka med dressyrträning på eftermiddagen så måste jag ta det lite lugnt innan. Så jag tog Wasabi och Grå i töm bara innan jag åkte och hämtade transporten jag skulle låna. Där hade jag två lektioner innan jag åkte tillbaka till stallet och gjorde i ordning Clarinett, och så åkte vi till Östersund. 
 
Redan när jag sadlade Clarinett ute på parkeringen insåg jag att hon inte var på humör för dressyrträning. Hon var ofokuserad på mig, försökte hänga med andra hästar som gick förbi och kunde inte stå still. Tog på halsremmen för jag insåg att den kan behövas. Men när vi började värma upp inne i ridhuset kändes det ändå ganska bra, kanske att hon var lite spänd men inte så farligt mycket. Jag sa till Sara som jag red för att hon inte var lika mycket riden och tränad som sist men är jag började trav jobbet så tyckte hon ändå att Clarinett såg fin ut och inte alls orden, blev dock annat när vi kom till galoppen!
 
Jag fattade höger galopp och det blev bakutsprång och hon drog ner huvudet direkt! Tog i stället vänster först, fick fatta i lite större trav med längre hals, vänster galopp blev riktigt bra! Men i höger var det svårt att få till det, varje gång Sara smackade i min hörsnäcka så kastade sig Clarinett i luften! Tre gånger så pass ordentligt att jag höll på åka av, Clarinett är expert på att göra en 180graders sväng som är svår att hänga med på och jag har ju åkt av henne många gånger när hon gjort så, glad att jag satt kvar nu. Blev inte så mycket höger galopp utan mest fattningar, men fått lite råd om hur jag ska jobba galoppen överlag nu, lite uppmaningar om hur jag ska rätta till sitsen och så ska vi jobba med lösgjordheten, verkar fattas lite där...
 
Kom hem sent, klockan var strax efter 21 när jag var klar i stallet, och då har jag inte städad ur transporten än utan tänkte göra det i dag. Jobbigt att köra nu när det är mörkt, och jag tycker att det är långt. Nu är det ny dag med en massa lektioner, så för att orka med dom kommer det inte bli så mycket hästjobb här hemma i dag heller tyvärr. 
 
Grå efter sitt töm jobb!
 
Clarinett innan träningen, ser ni att hon ser lite busig och ofokuserad ut? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0