Höstregn!

Det är ju ingen mening att försöka planera, mina dagar blir ju ändå inte som jag tänkt!
 
Morgonen började med att jag läste ett mystiskt inlägg på Facebook från Nisses granne om en stegrande häst, Nisse hittade då ett mess om att det var för många hästar i en hage. Vi anade oråd men ute verkade allt lugnt och inga gnäggningar hade hörts, vi närmare kontroll saknades dock två hingstar som gått i hagen längst bort. Vi åkte och kollade runt byn, men inga hästar och inte så mycket spår heller, men till slut så hittade vi dom vid ett ödehus som ligger granne. Jag ledde hem dom genom skogen, skogsmaskinerna hade kört sönder skogsvägen så det var meterdjupa spår med lera.. Det var ingen lätt skogspromenad men vi kom fram trots att ardennern helst ville ha vilopaus med jämna mellanrum!
 
När jag kom igång hos mig var planen först två hästar innan Ulrika skulle komma, och sen en när jag pysslat med en massa annat. Plockade fram Wasabis grejer och fångade henne, men hon vägrade gå i leran i hagen. Jag bestämde mig för att göra ett nytt insläpp, vilket jag funderat länge på, så släppte henne och hämtade handtag. Tittade på telefonen för att ha koll att det fortfarande var gott om tid, då hade Ulrika skickat att hon kom tidigare och var där om en halvtimme!
 
Jag gjorde en ny ingång men Wasabi fick vara kvar och i stället fick Chokladen komma in och träffa Ulrika igen. Hon var mycket mjukare och jämnare än sist, och i stället för att vara stökig och sur så tyckte hon att det var skönt! Även Dajmen fick massage för första gången och hon gillade det verkligen! Ulrika tycker att jag ska massera henne lite nu innan jag börjar på med ridningen eftersom hon är spänd och trycker upp ryggen lite. Ska bli spännande att se om det gör någon skillnad. Grå fick sist laser på sitt ben som hon vrickade.
 
När Ulrika åkt så red jag och Linda ut med Clarinett och Bea. Det hade börjat regna ganska rejält och när vi kom tillbaka var jag blöt och kall. Planen var att ta fler hästar men kombinationen blöt och kall ryttare och blöta, kalla hästar kändes sådär. Tog i stället paus för att torka kläder, bli varm, laga mat och äta, innan jag åkte i väg på lektioner. Regn så här sent på hösten är inte roligt, kallt och blött, jag är dessutom lite förkyld och det är inte bra att vara plaskblöt då. Förhoppningsvis hinner jag hästarna någon annan dag!
 
Humle och Fräsen har tagit paus i skogen på väg hem! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0