Första snön!

Så kom första snön! Det var flingor i luften en dag förra veckan men igår la sig snön för första gången för i vinter! Som vanligt är jag inte beredd och har massor kvar att göra, men det brukar bli fart efter första snön kommer.
 
Det var kallt och krispigt på morgonen, jag tog Zippin i töm och red Clarinett i skogen. När jag sedan tog Chokladen på samma tur började flingorna att dala, och när vi kom tillbaka var det redan vitt på marken! Jag red även Lycka lite på banan, travade bommar och jobbade med servostyrningen.
 
Sen skulle jag hjälpa Nisse att köra hem de två sista hästarna från betet, är ju slut på bete nu även om det finns gräs kvar. Ettåringen var lite skeptisk först till att bli fångad, och sen var den äldre hästen, ett sto som är i hyrt, lite skeptisk till att bli lastad och drog två gånger med mig så jag tappade henne. Till slut kom de hem och då blev det snabba bud att göra pizza och äta innan jag åkte i väg på ett par blöta och kalla lektioner, plus en häst som jag tömkörde.
 
När jag kom hem på kvällen så bakade jag tekakor med vetekli, det blev sent men väldigt gott kvällsfika med varma tekakor och ost. I dag är snön borta och det vräker ner regn, väntar med att rida tills regnandet lugnat sig!
 
Snöflingor i luften i början av min och Chokladens ridtur.
 
Vitt på marken när vi kom tillbaka!
 
Lycka efter avsittning!
 
Så här mycket snö var det på Nisses gård på eftermiddagen! Nu är det borta och bara blött! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0