Årets sista löshoppning!

Troligen sista löshoppningsdagen här hemma är avklarad, och det var ju inte helt utan dramatik. Som vanligt alltså!
 
I morse regnade det, jag tog Clarinett och Chokladen i töm och började bygga löshoppningsbanan. Mitt på dagen kom både Linda och en tjej som hade med sig två ponnyer som skulle löshoppa. Vi byggde klart och sedan började vi med att löshoppa Bea. Mitt i löshoppningen blev det oroligt i hagarna, en häst kom lös, så vi lagade hage och jag gjorde även en liten omflyttning mitt i allt innan vi fortsatte.
 
Sen löshoppade vi ponnyerna, den ena är hoppad uppsuttet och hoppade med jättefin teknik och spänst. Den andra var en grön unghäst som hade fullt upp med att hålla reda på vilket håll han skulle åt, han hade innan i dag aldrig gått över en bom så han har nog lite att smälta i kväll! Först ut av mina hästar var Grå, hon har vilat två veckor och var verkligen laddad! Dajmen var lite ofokuserad och gick inte till hoppningen riktigt som hon brukar.
 
Sen tog vi fikapaus, efter fikat var det Wasabis tur. Hon tycker ju fortfarande bäst om att visa upp sin fina trav men hoppar glatt i alla fall. Sedan var det Zayats tur att testa på, hon fattade ganska snabbt att man skulle springa i gången även om hon föredrog trav framför galopp. När vi satte upp ett hinder förstod hon först inte hur hon skulle hoppa men på tredje försöket fick hon till ett bra språng. Men vid det laget var det fullt i hennes huvud och hon bestämde sig för att det var nog, hon drog ut från banan och in i sin hage! När vi byggt upp banans staket igen och lagat hagen ledde jag henne ett par varv i löshoppningsringen som ett bra avslut.
 
Lycka kom verkligen ihåg löshoppningen sen sist, hon var laddad och hoppade verkligen glatt och villigt! Sist ut var Zippin men efter ett par varv över hindren där hon var väldigt ofokuserad så hoppade hon ut genom staketet och då gav vi upp! Som sagt ett ganska blandat resultat för dagen, men flera av hästarna har nya erfarenheter och de har haft roligt.
 
Vi åkte och gjorde mat, potatisgratäng med fransyska av älg och kantarellsås! Jag blev sjukt trött så jag och Nisse nattade hästarna och nu ska jag försöka se filmen om Elisa som gått på tvn i kväll. I morgon Ica och om inte lugnare så annorlunda fart i alla fall!
 
Grå!
 
Dajmen i full fart!
 
Dajmen!
 
Wasabi!
Filmer finns på min Instagram, Nillashast

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0