Första advent!

Första advent och riktigt vinterväder, inget fel på julkänslan nu!
 
Jag mockade lösdrift, och red Grå och Clarinett på förmiddagen. Grå fick gå dressyr medan jag skrittade Clarinett i skogen och avslutade med några varv på banan i trav. Sedan åkte jag och hade lektion för ett syskonpar på laddade och busiga ponnyer!
 
Kom hem i bra tid så städade huset, gjorde mat, åt och var ändå i stallet för kvällspasset i hyfsad tid. Då jobbade jag Wasabi och Zayats i töm. Wasabi blir så arg och frustrerad när hennes matte är så dum att hon måste ta yttertömmen och att matte inte släpper på tömmen utan har kvar kontakt även när hon driver framåt. Det här är verkligen ett stort och viktigt trappsteg för Wasabi som ju glidit igenom livet och kommit undan ganska mycket, hon är en speciell häst och gillar inte när hon blir låst eller fast. Tex att vara uppbunden, bli trängd/instängd eller när hon skulle lastas och åka transport i våras, det här märks också i flocken då hon aldrig sätter sig i ett läge där hon inte har någon utväg. Nu måste hon börja komma till lite krav och press i arbetet, kunna komma i ramen, gå fram för skänkeln, vara å hjälperna, ta stöd, och detta är verkligen jättejobbigt och jag ska försöka ta så mycket som möjligt från marken. Vill återigen poängtera att jag inte drar i henne och jag har bara kvar kontakten på yttertöm, innertömmen är lös så hon inte ska känna sig trängd. Fick till några riktigt bra frekvenser i kväll när hon var framför mig (känslan motsvarar framför skänkeln) och på yttertämmen, och då givetvis jättefin!
 
Sen blev det glögg och saffransbullar till kvällsfika men jag är besviken på glöggen dom inte alls var god utan bara smakade sprit! Ge mig tips på goda glöggar med normal smak, som inte smakar sprit, helst under 10% alkohol och inte kostar mer 90-100 kr flaskan. Eller måste man, som jag gjort för, blanda alkoholfri och vinglögg av samma sort för att få lagom?
 
Mycket snö på min och Clarinetts skogstur! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0