Chokladens dag!

Chokladens dag i dag, jag har ju en egen choklad men hon har firat genom att stå i hagen. Som typ alla mina hästar, inte alls hunnit med dom i dag trots ledig dag från Ica. 
 
Men sol i dag, det är bra för energin! Dagens prioritet var att fixa vinterhagarna klara för i flytt. Men jag fick en förfrågan på förmiddagen från Paula om jag kunde tömköra Juliette, så när jag hade gjort i ordning flickornas hage. Alltså mockat lösdriften, slagit ner jordpinnar (hade visst lånat de i somras, tur jag kom på det innan tjälen), hängt fram aggregatet och plockat ner en lampa som ska bytas, så åkte jag till dom och jobbade Juliette i töm. Hon är inte riktigt igång så det blev ett ganska lugnt jobb för henne.
 
Sedan träffades jag och Linda i stallet, och vi fixade Szum, Bea och Lemonadens vinterhagen. Drog klart tråden, satte in vattenbaljan och mockade lösdriften. Medan vi höll på kom bönderna på byn och körde in balar i hagarna så det finns klart när hästarna ska byta hagar, vilket är tänkt i helgen eftersom de har lite hö kvar i nuvarande hagar. 
 
Sedan red vi ut på Clarinett och Bea, Clarinett var dom en bomb och gick bara och väntade på att kunna bli rädd för något och hoppa i väg, och i sista backen vi travade så kunde hon inte hålla sig utan hoppade i väg! Som tur var inga värre krumbukter! När vi kom tillbaka så tog vi Zayats, uppsittning och hänga på henne, även i uppförsbacke, går jättebra och hon är väldigt fokuserad och förtroendefull i det. Men jag upplever att huvudet är överfullt nu, och även om vi inte jobbat så länge eller kommit så långt så är det nog mycket för henne och dags för vila. Det är ju egentligen inte alls bra läge att vila precis när vi ska börja skritta uppsuttet, och det är inga större grejer hon gjort men det är verkligen bättre att förekomma än förekommas i detta fall. Om man fortsätter att köra på så finns det risk att hon tycker att det är tråkigt och jobbigt att ha mig på ryggen också och det blir misslyckanden och mer jobb. Så en liten mikrovila för att ladda om blir det nu!
 
Bjöd in Linda på middag och gjorde makaroner och köttfärssås, innan jag ilade i väg på lektioner och tömkörning av två ponnyer. I kväll efter lektionerna, och nattning i båda stallen, så har jag, givetvis, bokfört! Och ätit glass! I morgon är det momsredovisning och jag har fortfarande lite kvar, men ändå inte så farligt mycket!
 
Solen i ögonen innan vi red i väg i dag! 

Kommentarer
Postat av: Desirée

Jättebra läge att ge Zayats lite höstlov tycker jag. Även om huvudet är fullt så kommer hon att hinna fundera över den där skritten och snart ser hon fram emot att prova igen. Då är hon säkert ännu modigare.

2021-11-12 @ 14:52:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0