Accepterad nivå!

Igår kom beskedet om vilka hingstar som blev godkända på bruksprovet, från i år delas hingstarna in i två nivåer: premierad och accepterad nivå. Rollcat blev godkänd på accepterad nivå, för hans del fattades det lite poäng på testryttarna trots att han skötte sig som ett a-barn. Han fick ju väldigt fina omdömen hela veckan, men även om han fick omdömet om att galoppen var: "Taktmässig galopp med ganska bra naturlig lösgjordhet." så fick han endast en 7a på galopp, på unghästtestet i fjol hade han 8.5. Själv tror jag att de tyckte att han var lite för grov i typen, swb i dag ska vara lätta och ädla, men jag tänker att det måste finnas lite mer rejäla hingstar att betäcka dessa ädla ston med, och Rollcat är inte speciellt grov heller... Och detta är bara min egen tanke. Men det är ju så här med bedömningar, speciellt med unga hästar, och det är en jättefin häst som bara är 4 år och som kommer utvecklas och säkert kommer visa sig på tävlingsbanorna och kanske visas igen. Och han får användas i aveln, finns nog en del stoägare här uppe som är sugen på att betäcka med honom!
 
Blev inte så mycket gjort igår hemma, jag tog Dajmen i töm på morgonen innan jobbet. Jag hade troligen inte spänt gjorden tillräckligt, så när hon galopperade så gled den lite fram. Dajmen är ju väldigt känslig och började bocka varav gjorden gled fram ännu mer, och på sniskan, men jag fick stopp på henne och kunde rätta till gjorden och fortsätta galoppjobbet. Hon har nog mognat på sig lite ändå! Tidigare hade hon blivit kättestressad av en sån här händelse och varit svår att få tillbaka i arbete.
 
Efter jobbet åkte jag direkt till den ponnyn som jag tömkörde i stormen i lördags. Igår tömkörde jag först och red sedan lite. Det är en ponny som inköptes innan jul och som nu har kommit på att hon kan resa sig på bakbenen och skrämma sin unga ryttare. Tråkigt när det blir så men tyvärr är det inte ovanligt när man köper häst att det blir problem när hästen eller ponnyn kommer på att den kan styra lite själv. Och det kan bli även om man har haft häst förut, även om ponnyn är äldre och rutinerad och även om man provridit flera gånger. Igår var i alla fall ponnyn snäll med mig, inga dumheter och jag kunde jobba med de snedheter den har i stället.
 
Nu ny dag och ute snöar det!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0