Vädrets utmaningar!

I dag har vädret verkligen varit en utmaning!
 
Första varmt och hett, redan på förmiddagen. Jag red lite dressyr på Clarinett det första jag gjorde, och sedan fortsatte jag uppe på gården med Pricken. Han har haft en vecka vila och fick i dag komma igång med longering och repetition av uppsittningsövningarna. Lite spänd på sadeln direkt när vi började men slappnade av och sen var han cool, satt upp en gång men red inte i dag.
 
Sen kom Nisse och verkade Szum, även Linda dök upp i samma veva och hjälpte med Ratina. Henne hängde jag på i skritt och satt upp ett par gånger på henne också. Hon verkar vara en sån häst som behöver tid att fundera och smlta varje grej, för det som varit svårt fungerar sen jättebra nästa gång. I dag stod hon så lugnt och fint vid pallen när jag klev upp i stigbygeln, men hon blir väldigt trött av träningen och det visar hon verkligen!
 
 Vi sladdade banan och bar fram kvällens övning, och åkte sedan till Nisse där vi grillade och åt gott. Precis när vi ätit klart ringde telefonen och Nisses märrar var ute! Vi hann stoppa in dom och dricka en kopp kaffe innan det var dags att åka tillbaka till stallet.
 
På kvällen var det markarbetsträning med fika och teori på schemat, pga värmen hade jag lagt det på kvällen och det fick jag ångra. Det började mullra och svarta moln drog in ungefär samtidigt som första gruppen började och under mitten lektionen brakade det lös! Åska, regn och blåst! Vi blev alla blöta men sista gruppen klarade sig från värsta ovädret. Fikat blev inne och jag pratade om sitsen och hur sadeln påverkar sitsen, och kanske framförallt hur man själv kan justera sadeln för att passa min sits bättre.
 
Nu sova och ladda om!
 
Ratina efter dagens jobb!
 
Linda och Szum på träning, då fortfarande dammigt!
 
Mindre dammigt någon timme senare! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0