Broms eller knott?

Det är som pest eller kolera, på dagarna i värmen är det bromsar som irriterar hästarna ordentligt och på kvällen när temperaturen är mer lämplig för att jobba hästar är det så mycket knott att det inte går att stå still. De kryper in överallt!
 
Igår var det varmt och sol, se ut att bli så hela helgen. Jag började med en lektion innan jag åkte ner till betet och skrittade ut Clarinett och Chokladen i skogen, red båda på en stig med mycket träd, både att gå igenom och över. Det blev d en tur där de fick jobba lite med kroppen men vi kunde ändå hålla oss i skuggan. Sen tvättade jag av några täcken och schabrak med högtryckstvätten.
 
Jag hjälpte Nisse att leda ner två hästar till nytt bete, det var inte så långt från gården men ettåringen som Nisse ledde är inte så ledvan. Sen gjorde jag pizza och åkte i väg på några, lektioner. När jag kom tillbaka så träffades jag och Linda, först drack vi kaffe och jag gjorde en snabb äppelpaj som vi åt med glass, sen åkte vi till stallet!
 
Linda red Szum medan jag jobbade Zippin i töm, vi kom på att de ju visst hade samma sadel och den andra sadeln som Zippin kan ha var nere på betet, men det blev ett bra jobb med travbommar för henne. Sen tog vi Pricken, longerade och gjorde uppsittningsövningar. Jag kunde starta och stans ståendes i stigbygeln utan hjälp, och sen ledde Linda mig när jag satt som vanligt och skrittade lite på honom. Han kändes helt avspänd, trots knotten som gjorde att vi fick hoppa av och börja om några extra gånger då jag omöjligt kunde sitta stilla med knott hela ansiktet!
 
När vi kom från stallet hade Nisses ston dragit ut på ett hygge så jag hjälpte honom att stänga in dom innan dusch och sängen, då ar klockan över midnatt!
 
Chokladen i skogen!
 
Zippin i töm med Linda och Szum i bakgrunden!
 
23:00 och Pricken är på väg tillbaka till hagen! När det är så här varmt blir det nattarbete i stället! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0