Vinterdagar!

Jättefint väder i dag, några grader kallt och så all den här snön! Så fint!
 
Förmiddagen spenderades i stallet, först mockade jag en av lösdrifterna och sedan tog jag ut Zippin i lina för att kolla hur hon ser ut. Hon har varit lite knackig, jag misstänkte först en hovböld eller liknande men det skulle ha kunnat vara en sträckning också, eller något helt annat. I dag såg hon i alla fall bättre ut så till veckan blir det jobb igen. Sen skulle jag även kolla Chokladen, men det behövdes bara ett varv på lina för att se att hon var halt. Men jag misstänkte att det hade packats in smuts i hålet som blev efter hovbölden, och som sitter olämpligt i tån, så rensade det innan jag skulle släppa henne i hagen. När jag skulle släppa henne så var det trångt i grinden och hon tog chansen och drog ut. Full galopp runt hela gården, och inte såg hon halt ut längre! Efter att ha jagat henne några varv så lyckades jag fånga henne med hjälp av lite kraftfoder. Nu ska jag rensa det där hålet så kan jag nog börja jobba henne också till veckan!
 
Så kom Linda och vi tog in Wasabi och Bea. Jag började med att longera Wasabi lite innan vi satt upp, red först ett varv på banan eftersom Wasabi inte gått med någon annan häst förut, och sedan red vi ett varv runt gården. Trots att det bara var en kort tur var det nog lagom för Wasabi som var trött efteråt, nästa gång blir det en längre tur!
 
Linda fortsatte med att rida på banan medan jag gjorde i ordning Wasabi, sen hem till Nisse där hans inhyrda hjälpte mig att flytta hans ston till en annan hage innan jag åt två klämda mackor till lunch och sen i väg på lektioner. Hemma igen så blev det lättlagad middag, risgrynsgröt, innan nattning av hästar. Avslutade kvällen med ost, kex, vitlöksbaguetter, röror från charken och chips med dipp. Linda kom förbi en sväng och vi tittade på Morden i Midsummer. Nu måste jag sova, i morgon väntar Ica-jobb igen!
 
Innan avsittning, Linda och Bea, och Wasabis öron!
 
Bea med sina långa öron! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0