Takskottning!

Jag hade en vision om att Ida en massa i helgen, bokföra och mysa, men riktigt så blev det inte.... 
 
Sista veckornas väder har ju satt sina spår och bara för att vädret var bättre igår så var inte allt löst... Gårdagen började med lite kaos i hagarna och med hästarna. Paula hjälpe mig reda upp det och sedan började jag skotta fram gödselstacken. När jag höll på med det såg jag att takraset från huset hade slagit sönder ytterkanten på taket på uteboxarna. Och när jag hade studerat taket lite mer så insåg jag att det behövde skottas! Det är mycket snö och tung snö, och även om det är ett rejält tak med självbärande plåt så syntes det att det var rejäl belastning på det.
 
Så jag klättrade upp på taket och skottade av det. Tungt var det! Snön är tung och boxarna är ju 12*3 meter plus att staket är utskjutande så det var rätt mycket att skotta. Jag var helt slut efter men bestämde mig ändå för att rida Grå. Hon fick pulsa lite snö, trampa upp en lite stig utanför banan och sen trava lite på banan, som återigen är full av lössnö.
 
Sen behövde jag en paus! Gjorde middag, lövbit och klyftpotatis, och tog det lite lugnt, och sedan träffades jag och Linda i stallet. Vi red Clarinett och Bea på banan, och det var ju mest snöpulsning det med men de fick ju jobba lite i alla fall. Vi skulle sedan låna en släpvagn och hämta en höbal,i väntan på att kunna hämta balen så drack vi kaffe och surrade lite hos Lindas hyresvärd. Sen hämtade vi balen och givetvis jävlades det en del, inte konstigt med all snö, men vi fick på släpvagnen och skottade av den, hämtade balen, rullade ut den i hagen och lämnade tillbaka släpvagnen. Vid det laget var klockan mycket och vi var trötta. Jag hoppas att mitt lass med höbalar kan köras i veckan nu när det blir lite bättre väder så det blir lite lättare.
 
I dag väntar med all säkerhet mer snöskottning och mer som ska jävlas, men förhoppningsvis kan jag rida lite också! Längtar tills jag är igång igen, tills det blivit ordning på allt, ridvägarna och banan är upptrampad och jag kan fokusera på att jobba hästarna igen!
 
Här har kanten på taket knäckts. 
 
Utsikt från taket på uteboxarna!
 
Här syns snödjupet på taket
 
Färdigskottat! 
 
Grå innan avsittning! 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Samma här, skotta, skotta, skotta! Grymt bra jobbat att få av snön på taket själv!

2021-01-24 @ 11:35:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0