Snökaos!!!

Värsta snöovädret i mannaminne kan man nog säga om det senaste dygnets väder. Ungefär 70 cm har det kommit sedan igår eftermiddag!
 
Båda gårdarna var skottade i natt men i morse hade det snöat 30 cm sedan dess. Jag är glad över min fyrhjulsdrivna bil som dessutom är hög! I stallet pulsade jag runt i snön med vatten, skottade det värsta och drog fram övertråden i hagarna och skottade fram ingångarna. Det är betydligt jobbigare än man tror!
 
Fick ett ryck och började plocka bort adventsstjärnorma och adventsstaken i gästhuset som vi har som sadelkammare. Skulle plocka fram en vanlig lampa i stället men tappade den och den var av glas och gick i bitar. Gick direkt med den till soptunnan och lyckades då skära mig på lampan, hur vet jag inte för jag märkte bara att det började blöda galet mycket. Jag har lite svårt för blod och sår men lyckades få på en provisoriskt bandage samtidigt som jag försökte ringa Paula, och kämpade med att inte svimma. Fick inte tag på henne direkt , eller Nisse, men satte mig i bilen och till slut ringde hon upp, de stod fast på en närliggande väg då det rasat träd över vägen och Nisse skulle komma och hjälpa dom. Så jag åkte dit, Paula bandagerade mig i en snödriva och hennes man tog min bil för att hämta Nisse som inte tog sig i väg.
 
När det lugnat ner sig så åkte vi hem, Nisse släppte ut hästarna och vi värmde en färdig pizza och delade på som lunch. Sen hade jag precis börjat klä mig för att åka till stallet igen när Paula ringde och det var hästar på rymmen! Det var troligen Lemonaden som först ramlat ut ur hagen och sedan härjat så även Szums hage hade gett sig ut, men inte så konstigt egentligen då staketen plötsligt blev väldigt låga... När jag och Paula fångat in dom så red jag lite på Clarinett. En kort sväng på gården och några varv på banan, som inte var helt enkelt att hitta då den ju är utan staket, jag utnyttjade helt enkelt Clarinett till att trampa upp lite. Känns som att det kommer bli mycket snöpulsträning för hästarna framöver...
 
När jag skulle åka från stallet fastnade jag på ploglanten på min utfart, trots fyrhjulsdrift och hög bil! Försökte skotta mig loss men Paula och hennes man fick åter komma till undsättning och dra ut mig på vägen. Sen middag och så nattade jag givetvis hästarna också, fortfarande i djupsnö.
 
Jag lovar att jag inte ska tjata mer om att jag vill ha snö denna vinter!
 
Min bil i morse! 
 
 Mycket snö! 
 
Aloo var inte ute många sekunder! 
 
Mitt stängsel är nästan helt översnöat!
 
Det här är en hagstolpe!
 
Bea var i alla fall nöjd!
 
 
Och från min och Clarinetts ridning! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0