Pansarskal av is!

Alltså, regn i februari är aldrig bra! Igår morse ett pansarskal av is på bilen när jag skulle i väg på morgonen, när jag åkte hem från jobbet snöade det lapphandskar och kändes lovande men bara någon timme senare hade bilen nytt pansarskal av is! När jag ridit på kvällen var både jag, sadeln och Clarinett täckta av en ishinna! Galet, vi som hade så fint med all snö, kan vi inte få njuta av den i en fin vårvinter i stället för att få is och skare?
 
Jag joggade i alla fall Dajmen lite i töm innan jobbet. När jag var hemma igen så gjorde jag pastagratäng genom att lägga färdig köttfärssås från frysen i botten av formen, hittade några champinjoner som jag stekte på och sen pasta, grädde och riven ost. Blev jättemätt och det var segt att ta sig till stallet, så klockan var 21.00 innan jag kom upp på hästryggen!
 
Red dressyr med Clarinett och det känns att vi fuskat lite med det. I galoppen kändes hon först som en trebent sågbock, men efter ett otal fattningar från skritt så blev det bättre. Kanske som en fyrbenta sågbock... Jämförelsen med sågbocken är inte helt galen, Clarinett har väldigt lätt för sig när det gäller mycket, galoppen är rätt bra i grunden och i trav kan hon vinkla bakbenen och sätta sig lite men i galopp blir hon väldigt rak i bakbenen! Det gör att galoppen antingen blir jättestor, hon blir lång och i framvikt, och vi tappar galoppen i första hörn, eller så tappar vi trycket i bakbenen och det blir typ halvgalopp... Men vi fortsätter jobba på det!
 
I dag regnar det, eller snöar lite oklart, men känns ungefär som småspik!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0