Ockupation!

Det blir sällan som man tänkt sig, i alla fall inte när man har hästar... Hade stora ambitioner om att rida igår, men prinsessorna motionerade sig själva... 
 
Började igår med att såga ner grenar och små träd till flickorna, eftersom det jag lade in i helgen var uppskattat, och skulle precis börja mocka deras lösdrift när det blev stök i hagen. När jag tittar ut så ser jag hur de hoppar ut ur hagen (efter att ha rivit ner övertråden) en efter en och galopperar bort. Troligen blev någon av dom rädd när jag drog in träden.
 
De drog inte bara ner till de andra hästarna utan även i Bea och Wasabis hage och totalt ockuperade den. De drack upp deras vatten, galopperade runt i hagen (mycket större och roligare hage), rullade sig i lössnön och till slut ställde sig för att äta av deras hö! Det gick inte att fånga dom, de bara galopperade i väg när jag kom nära med grimman. Men till slut fick jag tag i Grå och Chokladen, kanske inte rätt hästar att börja med men de jag lyckades fånga, tog ut dom men när jag skulle stänga hagen efter mig drog de tillbaka rakt genom tråden! Jag gav upp där och lät de vara kvar tills jag hade hjälp.
 
I stället mockade jag klart hos dom och passade på att köra in en höbal medan det var tomt på hästar, lyckades ändå köra ner hörnstolpen... Inte min dag igår kan man säga! Det hände även något med mitt finger när hästarna drog in i hagen igen så det är ömt, svullet och allmänt konstigt, dessutom blödde Grå en massa och till slut hittade jag ett litet, men ganska djupt, sår som dock såg bra ut.
 
Linda kom och hjälpte mig, hästarna hade taggat ner och vi kunde plocka ut dom utan drama. Sen vattnade vi dom igen innan vi åkte till Nisse och fikande! Tillbaka i stallet så red vi Bea och Zippin lite ute i snön så de fick pulsa, och sen så tog jag Dajmen i töm och longerade Wasabi. Det kändes mycket kallare än vad termometern visade!
 
Sen gjorde Nisse wok till sen middag och jag bokförde lite innan nattning av hästar och sen kväll. I dag funderar jag på om det kommer gå att ha lektioner eller om det kommer vara för kallt... Så svårt att veta hur det utvecklas! Jag hade i alla fall inte corona, vilket väl var tur!
 
Grå hade fått ett litet sår på benet men hon hade blod verkligen överallt, även på mulen... 
 
Snöpulsning med Zippin, Linda och Bea får trampa först! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0