Älgkontakt!

Nu är jag less på älgarna somr alldeles för närgångna, och påminn mig om att jag inte ska lämna byn!!!
 
I morse var det blött, först någon form av underkylt nederbörd och sen toksnö. Jag var uppe ganska tidigt för att rida, började med Lemonaden. Planen var att rida på slingan, men redan när jag gick upp till banan så förstod jag att det var älg nära. Longerade lite och satt upp på banan, under tiden härjade de i Szums hage ordentligt och alla hästars fokus var nedanför stallet. Bestämde mig för att hålla mig på banan och fick ett riktigt bra ridpass där vi bland annat jobbade med skänkelvikning i trav på hörnlinjen, fantastiskt med tanke på att jag inte kunde trava på henne för 1,5 månad sedan! Till slut tog älgen en del fokus så jag satt av och gick ner till stallet, då står en älg precis i skogskanten ca 10 meter från stallet!!! Inte konstigt att fokuset var sådär!
 
Planen var egentligen att rida en häst till men det var blött och älgen var fortfarande i närheten så jag åkte i stället hem, värmde en pizzabit och bytte om. När Nisse var klar så åkte vi till Delsbo för att hämta delar till hans traktor. Hade en ganska trevlig resa även om det mest var skog på vägen dit och vi bara var i Delsbo i en kvart... Vi åt på ett lite roligare hamburgarställe och hann surra en del. Men i Kovland på hemvägen fick jag ett meddelande om att det var hästar på vägen! Den paniken när man har nästan en timme hem!!
 
Jag fick tag i Linda som åkte dit direkt och till slut även Paula som redan var på plats. Hästarna var då på gården igen och när jag kom hem var de i fångade, hagar lagade och rätt lugnt. Vi var upp och pratade med dom direkt, och sedan hem och byta kläder och tillbaka. Jag drog direkt upp en jordtråd i den hagen som de rymmer i från, och tog av Lemonaden täcket. Nu hoppas jag att det ska räcka. Men när jag skulle börja med hagen var drt minst 3 älgar precis bakom deras lösdrift och det var spår, massor av spår, precis vid staketet! Dessutom hade det varit takras på deras lösdrift så många anledningar till att få hästarna oroliga och springiga. Men som jag hoppas att det går över nu!
 
Ingen ridning i kväll, en kopp kaffe då Linda var här och nu ska jag sova. I morgon hoppas jag på mindre älgkontant, vi hade även en framför bilen men som kladdade sig, och mer ridning! 
 
Lemonaden spanar på älgen! 
 
Här var den när vi kom till stallet. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0