Väderväxling!

Det märktes redan igår att det var nytt väder på väg in, varma luftpuffar, växlande temperaturer och snö som emellanåt rasade oförklarligt från träden. Igår morse var det - 12 grader och nu på morgonen +3.5 grad och blåst! Jag som vill ha kvar snön!
 
Jag tog det ganska lugnt på morgonen igår, och sen mockade jag en av lösdrifterna. När jag började med hästarna så longerade jag först Zippin, hon har vilat i 1,5 månad då det ju egentligen inte var meningen att hon skulle vara kvar utan hon skulle ha flyttat innan Zayats kom s jag har inte hunnit med henne. Nu ska hon eventuellt åka hem i helgen så jag ska sätta igång henne litegrann. Hon var väldigt pigg kan jag säga!
 
Sedan red jag Wasabi som fick gå ännu fler varv i snön och mer trav än dagen innan. Grå red jag på slingan i snön, var lite tveksam till det eftersom hon kan bli spänd där och hon inledde passet med att ha rodeo i longeringen. Dessutom var det första som hände när vi kom ut på slingan att det började rasa snö från träden så då försökte hon backa hem! Men sen släppte det och hon gick bra och avspänt!
 
Avslutade med att longera Lemonaden med sadel! Hon har inte haft sadel på ett halvår och jag fick plocka bort en padd och ta en längre gjord! Lite spänd över sadeln men inget tvång! Kanske hinner jag börja rida innan hon blir för tjock!
 
Sen mat och i väg på lektioner som avslutades med att Linda red dressyrträning hemma. Sista rycket för dagen så hjälpte jag Nisse att dra upp en bal med bilen som vi sedan rullade ut i en hage.
 
I dag känns det inte alls något roligt då det är plusgrader och blåser, i helgen hotas det med 9 plusgrader och regn!!! Jag vill inte ha isgata och vet inte hur jag ska lägga upp det för att ha någonstans att rida sen. Ska jag låta bli att använda banan eller spelar det ingen roll? Är det bättre att trampa upp nya stigar nu, innan det blir skare, eller ska man vänta så det inte blir is i spåren? Så svårt att veta!
 
Nisses katt Gottfrid tyckte mycket om blommorna jag fick när jag fyllde år, han både äter och leker med dom!
 
Fotade Zippin för att ha en referensbild innan hon åker. Energin sprutade ur henne igår!
 
Wasabi innan avsittning!
 
Väldigt busig Grå!
 
 
Sedan från ridningen! Jag kommer att sakna de snöfyllda träden, det är så vackert!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0