Juldagen!

Jag har alltid en vision om att jag ska rida så mycket när det är jul, men det slutar såklart oftast med att jag inte hinner så mycket som jag vill!
 
Igår gjorde jag en massa annat hemma, som att elda upp tomma kattsandskartonger och kattmat förpackningar, röjde och mockade en av lösdrifterna. Sen red jag Zayats, hon tyckte att elden, som var en liten bit från stallet och fortfarande brann lite, var äskug så hon var lite spänd när jag började. Men så skönt att känna att hon slappnade av när jag satt upp och vi red ut på spåret. Tre varv igår och vi bytte även håll, nästa vecka ska vi prova att rida någon annanstans än på spåret.
 
Sedan släppte jag ihop Dajmen med Zayats, det var ett lugnt ihopsläpp men det blev lite oroligt på gården, vilket det ju gärna blir när jag flyttar om. När jag sett att det var lugnt i hagen så red jag hem Lycka till Nisse igen, jag hinner ju inte med henne och det blir bara ett dåligt samvete. Var ju inte heller meningen att hon skulle vara här mer än några veckor för att ridas igång. Tyckte att juldagen var en bra dag att rida hem henne då det ju inte går några timmerbilar då. Lite tveksamt några gånger i början av ritten, desto mer taggad när hon kände igen sig och hennes gamla kompisar gnäggade!
 
Sen mat, julmat såklart, och lite vila. Jag läste lite i boken, och när Nisse somnat åkte jag till stallet. Tog Wasabi i töm, lite för att rasta av henne om jag ska rida i dag, hon var lite småstökig att göra i ordning men i jobbet blev hon mest så att hon stod emot lite i början. Jättefin på slutet när hon släppte och kom genom kroppen. När hästarna var nattade så åkte jag och Nisse till Linda och fikade lite! 
 
Nu ny dag och slut på ledigheten, i dag väntar lektioner! 
 
Zayats och Dajmen försöker bli kompisar! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0