Sista juli!

Två tredjedelar av sommaren har redan hunnit passera! Men fortfarande tre av fyra semesterveckor kvar!
 
Igår låg fokus på att stängsla och flytta hästar. Men började på förmiddagen med att åka upp på byn för att tanka och handla, skulle köpa Ipren men kom såklart ut med en hel kasse. När jag väl började med hästarna så var Pricken först, han tömkörde jag. Vi började på banan men gick sedan ut i skogskanten och körde runt träd, han var ju i början spänd och lite bakskygg när jag tömkörde men det barkar ha släppt. Jag kunde gå helt bakom honom och han brydde sig inte när jag snubblade till heller. Däremot tyckte han att det var jobbigt att inte veta vart vi skulle, när det inte fanns något naturligt håll att styra åt och i de lägena låser han sig lätt. En gång blev han riktigt blockerad, stod helt opåverkbar och när jag ledde igång honom igen så hoppade han högt. Bra träning var det i alla fall!
 
Sen ner till betet, skulle rida Clarinett och Chokladen men tiden var lite tight. Och det mest logiska när man har svårt att hinna med de hästar man har igång är väl att sätta igång ytterligare en häst? Så jag tog och longerade Wasabi. Hon har haft 10 veckor sommarlov så dags att börja på igen! Denna gång bara lite lätt longering för att komma in i rutiner igen. Sedan red jag även Chokladen och tog dressyrsadeln för första gången på henne sen jag skadade armen. Känns som vi kommer igång mer och mer!
 
Sedan var det dags att stängsla ytterligare en hage nere vid betet och Linda kom och hjälpte mig. Det går fort när man är två och vi kunde efter en dryg timme åka hem och grilla. Efter mat och kaffe gjorde vi nästa ryck i stallet. Ledde först hem Szum och Bea från betet de varit på, och sen longerade Linda Szum medan jag jobbade Ratina. Jag tränade både att sitta upp på henne själv, vilket går superbra, och sen kunna sätta igång och skritta lite själv utan att någon leder. Det senare gick lite mer sådär då jag hade svårt att få in rätt växel, det var mest backen som låg i eller så gick hon i sidled. Efter ett antal försök gick hon även framåt och då gav vi oss, till nästa gång har nog polletten trillat ner!
 
När vi var klara med hästarna kom Nisse och hjälpte oss, vi lastade Szum och Bea, och körde ner de till betet. Där nere flyttade vi först över flickorna till den nya hagen och sen släppte ut Szum och Bea i den gamla hagen. Det är mycket gräs i år och jag har nästan för mycket bete för att kunna beta av allt ordentligt, det är ovanligt, så egentligen är inte hagen där flickorna gått riktigt avbetad men jag vill försöka beta av den andra hagen också, det är bra till nästa år om inte annat.
 
Sen åkte vi hem och fikade kaffe och glass. Men jag åkte ner och kollade till hästarna på betet en sväng till, innan det var kolsvart ute, för att se att allt var lugnt. Nu morgon och jag hoppas att allt fortfarande är lugnt!
 
Pricken i skogskanten!
 
Dags för Wasabi att börja på lite igen!
 
Blank och fin!
 
Jag och Ratina! 
 
Ratina och Szum efter jobb!
 
Ny hage! Som ni ser är det mycket mat, om än något överväxt... 
 
Lite bus blev det ju givetvis! Väldigt konstigt ljus att fota i, kvaliten blev dålig. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0