Kursdag!

Redan i början av sommaren kom det upp en kurs som jag gärna velat gå, men den var för hästmassörer och veterinärer och blev dessutom snabbt full. Men i veckan fick jag förfrågan om jag ville vara med, det hade blivit en avbokning och när det dessutom gick att få ledigt från jobbet så passade jag på att vara med!
 
Så jag fixade hästarna tidigt på morgonen och sedan åkte jag och Nisse in till Östersund, han skulle också passande nog in i dag men för att hjälpa till på seminstationen med att köra hem hästar från betet. Kursen hölls av en otroligt duktig typ kiropraktor och massör, väldigt välutbildad och erfaren. Vi tittade på fyra hästar, såg de först i rörelse och sedan när de gicks igenom och behandlades. Självklart lite olika problem på hästarna, men det vi bland annat fördjupade oss i var SI-leder, låsningar i käken, problem med kastarationsärr, att lossa bogar och hur tex nacke-käke-underhals och framben hänger ihop. Ni hör ju själva vad intressant, men svårt, det låter!
 
Vi stannade och åt på hemvägen, och sen på kvällen red jag ut med Ratina. Ny väg som vi inte ridit eller tömkört innan, och lite fundersam är hon ju men hon knatar på när jag ber henne och stannar inte fast hästarna hemma skriker efter henne. Jag tycker att hon gör det bra, hon är ju faktiskt bara riden några veckor!
 
Nu ladda för jobbhelg, känns som att det är längesen nu!
 
Josefin jobbar med en häst! 
 
Många förklaringar blev det! 
 
Utsikt från kvällens tur! 
 
Innan avsittning! Tror att det här ska bli min nya nich, att rida in nordsvenskar! Så himla trevlig häst! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0