Åskan går!

I två dagar har åskan gått fram och tillbaka på eftermiddagarna. Jag tycker inte om åska sen jag mötte blixten i Nisses stall för några år sedan.
 
Igår hade jag först två lektioner hemma på förmiddagen. Sen ner till betet och där tog jag Grå i töm innan jag åkte upp till gården igen. Red Pricken, satt upp vid stallet och red upp mot banan men kom inte längre än dit vägen delade sig på gården. Han blir låst när han inte vet riktigt vart han ska och då tar det helt stopp. Ledde upp honom på banan och satt upp där, problemet på banan har ju varit att vi fastnat och bara kunnat gå precis runt pallen men igår kunde vi rida på nästan halva banan. Men jag kan fortfarande inte riktigt styra vart vi ska rida... Efter honom tog jag Zippin i töm, och när jag var klar med henne brakade åskan loss för första gången.
 
Gjorde mat och bokförde någon timme innan jag var tillbaka i stallet igen. Red Ratina, ledde henne upp till skogskanten och satt upp där (hade lämnat en pall där innan) och red runt lite i skogen. Hon tyckte att det var roligt och spännande att röja runt bland träden!
 
Sen kom Linda och vi åkte ner till betet och skrittade ut med Bea och Chokladen. Vi red bland buskar, sly och över stockar, Bea som ju vilat lite tyckte att det var väldigt jobbigt så i jämförelse kändes det som Chokladen gled fram genom alla hinder. När vi satt av så började blixtarna komma närmare så det gick fort att få ut hästarna i hagen!!!
 
Vi åkte hem för att fika men fick börja med att leta kattunge! Nisse fick hem en kattunge i helgen, han går just nu under arbetsnamnet Ernst-Hugo Hubert men vi tror nästan att han kommer heta Gottfrid. Hur som hade han smitit ut igår och vi fick leta honom en stund innan jag hittade honom. Inte lätt att hitta en liten kattunge i högt gräs och halvmörker, tur att han jamar hela tiden! Sen blev det rostade mackor och te till fika!
 
Det här är första bilden jag tar uppsuttet på Pricken eftersom han varit så spänd, nu känns han mer cool men här har vi fastnat i ett vägval!
 
Zippin i dag! Hon har tappat lite i kroppen under vilan men det kommer nog tillbaka snabbt!
 
Kvällens tur
 
Kattungen, dvs Ernst-Hugo Hubert, som nog blir en Gottfrid. Eller vad tycker ni? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0