På löshoppningsäventyr!

När ska det sluta blåsa? Ordentligt blåst även igår! Men jag hade tagit ledigt från jobbet för att åka på äventyr med Wasabi!
 
Först jobbade jag Zippin i töm, stona i hagen bredvid var som popcorn i blåsten och busade runt, som tur var brydde sig inte Zippin så mycket om det utan höll fokus ganska bra. Jag longerade även Dajmen innan jag kopplade på transporten, packade och tog in Wasabi. Till slut kom även Nisse och vi kunde lasta en lätt tjurig Wasabi.
 
Hon var inte helt lättlastad hemma men åkte jättebra, jag hade satt bomull i öronen och luva på henne och det fungerade bra. På vägen hem tog hon av sig luvan två gånger och då såg man i kameran att hon direkt blev mer orolig. Måste säga att jag tycker att hon reste jättebra med tanke på att det var första längre resan ensam, och första längre resan sedan hon var föl.
 
Vi var till Frösöhästgård utanför Östersund och löshoppade. Hon var lite spänd där, inte så konstigt då hon inte ens varit in i ett ridhus innan! Men själva löshoppningen gick bra och det syntes att hon känner sig säker på den. Vi behöver jobba med flåset, hon behöver lite miljöträning och så träna på lösgaloppen då hon helst travar där... Sen är hon ju dryg och med lite mycket attityd också, men det fick hon nog jobba lite med under gårdagens resa. 
 
På vägen hem stannade vi till på Hööks och jag köpte efter mycket ångest och velande det där tränset jag tittat på, Wasabi fick även åka genom MC Driven men inte ens det brydde hon sig för. Hemma igen kunde jag släppa ut en nöjd men väldigt kissnödig häst i hagen!
 
Sedan jobbade jag Bea i töm åt Linda innan nattning av hästar och sedan tidig kväll. I dag är det Ica-dag igen och det verkar blåsa i dag med, om än något mindre!
 
Wasabi innan lastning, med luvan och STC-täcke ser hon mer ut som en travhäst än en ridhäst, eller kanske en åsna?
 
Är så glad för kameran i transporten. Hur klarade jag mig innan jag hade den?
 
Wasabi på Frösöhästgård efter löshoppning!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0