Aprilväder!

Igår morse snöade det och världen var vit igen! Det snöade hela förmiddagen och sen var det bara ett kaos av olika väder!
 
Även om man vet att april är så här så kändes det lite motigt att komma igång igår. Fick börja med att klä på täcken på de hästar som var utan, var glad att de hade fått nya höbalar på kvällen innan för ingen frös, men jag vill gärna ha dom torra när jag ska rida. Började sedan att longera en väldigt brunstig Zippin, hon blir ju lite kneig när hon brunstar så vi tar det lite försiktigt. Sen fick Clarinett och Lemonaden gå varsitt lugnt dressyrpass, Lemonaden med träns och det gick rätt bra!
 
Sen en snabbfika och i väg på lektioner och tömkörning av hästar. Det var soligt och varmt när jag började, när sista ryttaren red så kom det lite regnstänk, och sedan från ingenstans, sista minuterna, så öppnade sig himlen för en rejäl skur med stormbyar, regn och stora hagel som sen övergick i snö. Jag hann bli genomblöt! Innan jag var hemma hann det både vara sol, regn och snö, och sedan fortsatte det så resten av kvällen!
 
Jag gjorde pastasås av resterna från laxen vi åt i helgen, till middag och sen till stallet igen. Longerade Chokladen ute i snön och hon såg fräsch ut. Tänker sätta igång henne lite försiktigt på mjukt underlag och se hur det fungerar med hovarna. Tog sedan Bea i töm åt Linda, självklart började det hagla när vi gick upp på banan men det slutade direkt och innan vi var klara så var jag svettig i mina vinterkläder som jag hade hela dagen igår.
 
I dag ser vädret bättre ut, men det är april så man vet aldrig vilket väder det är och vilket väder det blir eller hur länge!
 
Ridbanan var vit igen igår när jag red Clarinett. Men det kommer vara bra för avtining en av banan med denna snö.
 
Lemonaden efter ridning. Känns bra att kunna rida lite på bett igen och att det känns rätt bra, men fortsätter växla med sidepullet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0