September!

Dimmigt på morgonen, varmt och sol på dagen och sedan kallt och mörkt på kvällen. Egentligen är sensommaren fin, om det inte var för mörkret då.... 
 
Igår var det full fart och jag fick ganska mycket gjort. Började med att longera Satine med sadel och i spänning, repeterade även att stå vid pallen och lite uppsittningsträning. Sen byggde jag upp en hage nere på grannfastigheten, såklart var jag tvungen att åka ner till hagen jag började riva i helgen för att fortsätta riva den så stängslet skulle räcka, så det tog lite tid.
 
Men jag hann ändå med lite fika innan Zippins ägare kom för att hälsa på henne och rida lite. Hon fick rida en enkel lektion, och sedan åkte de vidare till Nisse för att titta på ardennrar eftersom de är sugna på en sån. Jag åkte och gjorde klart det sista på hagen innan jag anslöt till ardenner tittandet och pratet. 
 
Sedan gick jag in för att laga potatismos och köttbullar till middag, men insåg efter jag börjat koka potatisen att vi inte hade någon grädde till gräddsåsen, så ändrade planen och i stället blev det pressad potatis med uppstekt rostbiff av älg och kall beasås. Inte så tokig tisdagsmiddag det heller!
 
Sen blev det äntligen lite tid för mina egna hästar! Red dressyr och kände på Chokladen och Clarinett som ju gick träningar i helgen, Chokladen är nog i en fas nu när det är ganska jobbigt. Börjar bli högre krav, kommer upp lite i formen och tar mer stöd, stundtals jättefin och stundtals tycker hon att det är pest. Clarinett kändes bra och vi red lite programdelar, går hon så på tävlingen så ska det ju inte vara några problem. Longerade även Wasabi med sadel, hon är så pass stark och välbalanserad nu att hon inte bara orkar galoppera bra på volt i lina utan även fixar att bocka flera varv!
 
När jag var klar med hästarna så var både Paula och Linda i stallet och grejade och red, så vi hjälptes åt att leda ner stona till den nya hagen. Sen tog det en stund innan ström och allt var fixat där sådet hann bli mörkt såklart. Ändå skönt att ha hästarna lite mer hemmavid nu när det mörknar, nu ska jag bara få ordning på alla grejer, hagar och lampor! Kvällen avslutades med kaffe och bullar!
 
Satine på banan. 
 
Chokladen på väg ner från banan efter ridpasset. 
 
Och Wasabi! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0