Vaccination, sjukdag och lerbad!

Ibland önskar jag att jag bara hade en eller två hästar uppstallade i stället, igår när jag stängslade i blötsnö var en sådan dag! Även den dagen när jag ska betala fakturan för vaccinationen av mina hästar är en sådan dag!
 
Två dagar med snö, blötsnö och regn, allt är blött och lerigt! Det är helt enkelt äckligt blött! Igår morse började vi med att veterinären kom hit och vaccinerade. Alla mina utom Wasabi som ju vaccinerades i augusti, och även Juliette och Bea. Det gick bra, Dajmen och Chokladen var lite stökiga då de inte gillar stick (och Dajmen var väldigt skeptisk till att det var så många människor där som skulle ta i henne!!) men annars var alla skötsamma. I dag har tre av dom bulor vid stickstället, Dajmen, Chokladen och Lemonaden, inga av de andra utan bara mina känsliga små prinsessor...
 
När veterinären åkt igår så gjorde jag i ordning den nedre lösdriftshagen. I vintras när det var så halt så raserades den och jag fick dra om den, nu är den återställd och jag har även förbättrat ingången. Och det blötsnöade hela tiden! Tog en fikapaus innan jag longerade först Zippin och sedan Wasabi. Wasabi frös lite när jag tog in henne, tänkte att det släpper nog när hon får rör på sig. Men även om det blev bättre så inte helt bra, dock var hon ändå inte brydd att ha sadel och jag satt upp en gång men inget mer. Efter det så släppte jag henne och Lemonaden i hagen jag fixat. Jag kan inte ha alla mina flickor i den stora lösdriften eftersom de är för många och tanken är att dessa två nu ska få kraftfoder. Lemonaden ska få testa ett magmedel eftersom vi misstänker att hennes spänningar i ryggen kan komma ifrån magen, och Wasabi är inte tunn men har inte tagit sig lika bra som de andra prinsessorna av grovfodret. Nu brukar hon tyvärr börja växa så fort jag höjer maten men jag hoppas att hon växt klart nu. Sen behöver hon umgås lite mer med sin matte och bli lite mer beroende av henne, och det kanske är lättare i en mindre flock. Hon är alldeles för oberoende av både mig och de andra hästarna.
 
Sen på Hammarn och köpte kraftfoder och spån, och sen middag. På kvällen så spånade jag bara upp en lösdrift och tog in hästarna, och Linda kom och fikade kladdkaka. Jag blev snorig och nysig på eftermiddagen så i dag torsdag har jag varit hemma från jobbet. Det är väldigt ovanligt för att vara jag, tror inte att jag har mer än 10 sjukdagar på 20 år på Ica!
 
På morgonen släppte jag ut och mockade vara. Sen bokföring som kändes som lämplig sysselsättning och så gjorde Nisse köttfärsgryta till mat. Jag åkte till stallet igen och tömkörde Zippin. Sen var det meningen att jag skulle ta Satine också men efter att ha gjort en lite oplanerad och hastig undanmanöver i den väldigt leriga hagen så ramlade jag i leran, fastnade med stöveln och tappade både stövel och strumpa. Jag var helt lerig och det fanns inget annat att göra än att åka hem och dra av alla kläder. I en och halv timme tyckte jag synd om mig själv och torkade, sen nytt försök i stallet med andra torra kläder.
 
Gick bättre att ta in Satine nu och jag tömkörde lite först och red sedan, travade runt vattenpölarna och tränade varvbyten i trav, och hon var så glad och positiv. Sen gjorde jag bakbromsträning med Grå innan det fick vara nog för i kväll! Nu hoppas jag på uppehåll några dagar!
 
Wasabi tycks gilla vädret lika lite som jag gör... 
 
Wasabi och Lemonaden i nya hagen!
 
Szum var väldigt nyfiken!
 
Mina kläder efter lerbadet!
 
Lerigt var det verkligen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0